Megvalósító Lakáshitel

Kinézte álmai otthonát, vagy egy rég tervezett lakáscélját szeretné megvalósítani, és ehhez hitelre lenne szükségeMegvalósító Lakáshitelünkkel nem kell lemondania a lakásszámla konstrukcióhoz kapcsolódó állami támogatásról sem!

Ez a lakáshitel konstrukció a törvényi változások miatt csak a 2018.10.16-ig megkötött szerződések esetén vehető igénybe!

Miért éri meg a Megvalósító Lakáshitelt választani?

 • Már a szerződéskötéskor azonnal (és a szerződéskötést követő két évig) igényelhető.
 • Lakástakarék konstrukciójának köszönhetően legfeljebb évi 72.000 forint összegű állami támogatás vehető igénybe.
  EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20.000 forint megtakarítás mellett 4,24-9,91% állami támogatással, -1,59 - -0,63% állami támogatás nélkül.1
 • Akár havi 40.000 forint megtakarítási összeggel is igénybe vehető. EBKM havi 40.000 forint megtakarítás mellett 2,12-5,04% állami támogatással, -1,28 - -0,50% állami támogatás nélkül.1
 • Évi fix 7,90%-os hitelkamat a megtakarítási időszak alatt, mely a törlesztési időszakban 3,5%-ra csökken (THM: 8,22%).2
 • 13.600.000 forint is elérhető egy szerződéssel.2

Kinek ajánljuk a Megvalósító Lakáshitelt?

 • Akinek azonnali segítségre van szüksége otthonálmai megvalósításához.
 • Aki szeretné felhasználni a megtakarításra járó állami támogatást lakáscéljaihoz.
 • Aki egy kiszámíthatóátlátható és fix kamatozású lakáshitelt keres.

Milyen célokra használható fel?

Lakásvásárlásra

 • Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Megvalósító Lakáshitel felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

 • Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Megvalósító Lakáshitellel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

 • Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Megvalósító Lakáshitel mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

 

Milyen futamidők közül választhatok?

Ön igényei szerint dönthet az öt futamidő közül annak megfelelően, hogy mennyi idő alatt szeretné törleszteni lakáshitelét. Elérhető futamidők:

 • 4 év 2 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 4 év 10 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 5 év 2 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 5 év 3 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 6 év 7 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 6 év 3 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 8 év 1 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 7 év 10 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 10 év azonnali áthidaló szakasz + max. 9 év 5 hónap lakáskölcsön szakasz

 

A Megvalósító Lakáshitel része egy lakásszámla, amellyel kihasználhatja a megtakarítására járó állami támogatást. Egy szerződéssel maximum 13.600.000 forint2 hitelt tud igényelni, több szerződéssel lehetősége van növelni a hitelösszeget.

A lakáshitel konstrukció két szakaszból áll. Az első szakasz törlesztő részlete tartalmazza a megtakarítást, a számlavezetési díjat és a hitelkamatot is: ezt nevezzük megtakarítási időszaknak. A futamidő végén a teljes megtakarítás és állami támogatás betörlesztésre kerül a lakáskölcsönbe. A megtakarítási időszak lejárta után már csak a hitel tőkéjét törleszti: ezt nevezzük törlesztési időszaknak.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.

Hogyan igényelhet Fundamenta Megvalósító Lakáshitelt?

Amennyiben lakástakarék szerződéskötést 2018.10.16-ig kötötte, kérje Személyi Bankárunkat, és kérjen visszahívást a személyre szabott kalkulációért és szerződéskötésért!

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1 Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 8,22% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 7,9% az azonnali áthidaló szakaszban, évi fix 3,5% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 98+95=193 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 50.000 forint, folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 150 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az azonnali áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 98, a havi törlesztőrészlet nagysága 49.067 forint, a törlesztőrészletek összege 4.771.080 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 94, a havi törlesztőrészlet nagysága 36.500 forint, a törlesztőrészletek összege 3.413.301 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 8.347.631 forint (ebből az állami támogatás és a betéti kamat összege 473.862 forint).A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.