Társadalmi felelősségvállalás

A Fundamenta a lakáscélú előtakarékossággal társadalmi üzenetként a hosszú távú öngondoskodás fontosságát állítja a középpontba, s szívesen áll az önkéntességen alapuló programok mellé, amelyek a jövőről történő felelős gondolkodásra hívják fel a figyelmet.

A Fundamenta 25 éves története során nem csak üzleti eredményeinkre lehetünk büszkék, hanem arra a tevékenységünkre is, amelyet a jövőről történő felelős gondolkodás jegyében folytattunk mind vállalati, mind munkatársi szinten. Ennek keretében mindig is az élet valódi értékeire fókuszáltunk: a hátrányos helyzetűek és a beteg gyermekek segítésére, a fiatal képzőművészek, írók, valamint kulturális események, projektek, diákversenyek támogatására és nem utolsó sorban környezetünk védelmére.

Fundamenta Gondoskodás Alapítvány

A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány a nehéz sorsú, sok esetben beteg gyermeket nevelő családok lakhatását és más alapvető igényeit támogatja. Az anyagi segítség mellett önkéntesek kétkezi munkájával támogat rászoruló intézményeket, kisközösségeket. Rendszeresen szervez országosan adománygyűjtéseket és véradásokat.

Csatlakozzon hozzánk, segítsünk együtt!
Számlaszámunk: 10700024-72011560-51100005, Közlemény: "adomány". Programjainkról, eddigi eredményeinkről bővebben tájékozódhat honlapunkon!

Tovább az alapítvány honlapjára

AMADEUS Művészeti Alapítvány

A Fundamenta több, mint két évtizede támogatja az Amadeus Művészeti Alapítványt és 2008 óta finanszírozza a Fundamenta-Amadeus Alkotói Ösztöndíj programot. A Magyar Képzőművészeti Egyetem és az alapítvány képviselőiből álló zsűri 2022-ben Tamás Boldizsár szobrász és Domokos Zoltán festő hallgatónak ítélte oda a „Fundamenta-Amadeus Hallgatói Ösztöndíjat”. Az ösztöndíj program keretében 5 fő részesült egyszeri „Kisalkotói Díj”-ban és egy fő a „Grafikai ösztöndíjat” nyerte el. A Pécsi Tudományegyetem Képzőművészeti Karán meghirdetett pályázattal együtt, évente 12 pályakezdő művész jut rendszeres vagy egyszeri támogatáshoz. Az ő alkotásaik a Fundamenta székházának gyűjteményét gyarapítják.

Tovább az alapítvány honlapjára

InDaHouse

Az InDaHouse Hungary Egyesület önkéntesei 2014 óta tartanak fejlesztő foglalkozásokat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az ott élő hátrányos helyzetű gyerekeknek. Ahhoz, hogy 100 gyereknek tudjanak minden hétvégén fejlesztő foglalkozásokat tartani, 12 önkéntesnek kell személyesen megjelennie Hernádszentandráson. Tömegközlekedéssel olyan nehéz megközelíteni a falvakat, hogy lehetetlen azt használva működtetni a programot. Ehhez hasonlóan a gyerekek, illetve az önkéntesek falvak közötti mozgása is lehetetlen lenne, ha a tömegközlekedésre hagyatkoznának. 2020-ban is volt szerencsénk támogatni az InDaHouse Hungary Egyesületet. Az önkéntesek és a gyerekek legnagyobb örömére, a Fundamenta hozzájárult egy saját kisbusz megvásárlásához. Büszkék vagyunk, hogy támogathattuk az InDaHouse Hungary Egyesületet.

Tovább az InDaHouse honlapjára

"Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!" diákverseny

A Fundamenta elkötelezett támogatója a Privátbankár.hu Kft. által szervezett diákverseny sorozatnak. Kiemelkedően fontosnak tartjuk a fiatal generáció pénzügyi tudatosságának és pénzügyi ismereteinek növelését. A lakásálmok annál hamarabb válhatnak valóra, minél hamarabb kezdi meg az ember az ehhez kapcsolódó takarékoskodást, öngondoskodást.

Tovább a verseny honlapjára