Társasházaknak, lakásszövetkezeteknek

Értékeink, lakókörnyezetünk megóvása, fejlesztése közös érdekünk. Ezt a célt szolgálja a Fundamenta is, amely a társasházakat, lakásszövetkezeteket segíti az esedékes felújítások, korszerűsítési beruházások megvalósításában.

Társasházaknak és lakásszövetkezeteknek a Fundamenta szinte teljes termékpalettája elérhető!

Kiknek ajánljuk?

 

 • Azoknak a társasházaknak és lakásszövetkezeteknek ajánljuk, akik megtakarítást keresnek a közös tulajdonú épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez.
 • A társasházak és lakásszövetkezetek épületenként nyithatnak lakásszámlákat!

Megtakarításaink

 • Az Otthontervező Lakásszámlát abban az esetben ajánljuk, ha várhatóan lakáskölcsönnel szeretnék kiegészíteni megtakarításukat, hiszen a megtakarítási idő letelte után a lakáskölcsön kamat módozattól függően akár 2,9% (referencia THM Kamatbónusszal 3,95%-4,44%)!1 Tudjon meg többet a konstrukcióról itt!
 • A Gyarapodó Lakásszámla esetén a havi megtakarítási összegtől és a futamidőtől függően akár 22,5 % Megtakarítási bónusztis elérhetnek az adott megtakarítási évben elhelyezett megtakarításaikra! A konstrukcióról itt olvashat bővebben.

EBKM havi 20.000 Ft megtakarítás mellett 0,54%– 1,78% Megtakarítási bónusszal

EBKM havi 100.000 Ft megtakarítás mellett 1,37% – 2,08% Megtakarítási bónusszal 

 • A megtakarítás felhasználható a közös tulajdonú épületrészek felújítására, korszerűsítésére és hitelkiváltásra egyaránt. 
 • Tervezhető és biztonságos megtakarítási forma (az elhelyezett betét az OBA által biztosított).

Lakáshiteleink

 • Amennyiben lakáscéljainak megvalósításához a megtakarításai mellett lakáskölcsönre is szüksége van, úgy válassza a Fundamenta lakáshitel konstrukcióit.
 • A Fundamenta lakáshiteleivel előre tervezhet, hiszen:
  • előre rögzített törlesztőrészletekkel rendelkeznek,
  • fix kamatozásúak a futamidő végéig,
  • és számos lakáscélra felhasználhatóak.
 • A teljes szerződéses összeget igényelheti a szerződéskötéskor, a megtakarítási idő alatt, illetve a megtakarítási idő végén.
 • Lakáshitel igénylésekor is jogosult a termékhez kapcsolódó bónuszra, illetve a 2018.10.17. előtt kötött, erre jogosult szerződések esetében az állami támogatásra.
 • Ismerje meg lakáshiteleink részletes feltételeit itt!

Hogyan vehet részt a Fundamenta társasházi finanszírozásában?

 

Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik személyes konzultáció alapján az igényeikhez és lehetőségeikhez legjobban illeszkedő - természetesen kötelezettségmentes - pénzügyi tajékoztatást nyújtanak Önnek.

 

Országos támogatás:

 

Torda Edit - senior társasházi szakértő: torda.edit@fundamenta.hu,  06 70 383 5107

Kovács Andrea - referens: kovacs.andrea@fundamenta.hu, 06 70 383 5159

 

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Mi a véleménye a honlapról?

 

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

 

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza.

1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 3,95%, amely az K20 számú módozatra (4 év 10 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.910.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 2.000.632 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 2,9%, 60 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 36.519 forint, a törlesztőrészletek száma 59, a törlesztőrészletek összege 2.150.009 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.197.109 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

2A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet (továbiakban: EBKM r.) rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint, illetve havi 100.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

3Az áthidaló kölcsön részeként fizetendő havi megtakarításokhoz kapcsolódó lakás-előtakarékossági szerződés Díjtáblázat szerinti számlavezetési díj fizetési kötelezettséggel jár, mely összeg az állami támogatással nem érintett lakás-előtakarékossági szerződések esetében változhat.