Első közös lakás

Álom, ami valóra tud válni? Az első közös otthon!

Életünk egyik leginkább sorsdöntő pillanata, amikor úgy érezzük megtaláltuk az „Igazit”, akivel el tudjuk képzelni a jövőnket. De hol fogunk lakni? Hogyan és mikor tudjuk majd megteremteni a közös otthonunkat?

Érdemes minél előbb, akár már az első munkahely megszerzését követően azonnal elkezdeni a megtakarítást egy lakástakarék-számlán. Vegyük sorra, hogy milyen lehetőségek vannak.

Megtakarítanék, nem szeretnék hitelt

 

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy szüleink vagy nagyszüleink háza elég tágas és egy darabig még ott tudunk maradni, akkor is érdemes gondolni a jövőre és elkezdeni hónapról-hónapra félretenni. Némi előrelátás és tudatosság segíthet abban, hogy ne albérletre költsük havonta a pénzünket, hanem okosan tervezzük a jövőnket egy saját lakás megszerzése érdekében.

 

 

Megtakarítanék, de szükségem lesz hitelre

 

Érdemes minél előbb, akár már az első munkahely megszerzését követően azonnal elkezdeni a megtakarítást egy lakásszámlán. Megtakarítási számláinkat éppen arra találtuk ki, hogy egy később látható/ várható élethelyzetben ne a nulláról kelljen elindulni és legyen alapja az első közös lakásnak. A lakás-takarékpénztár egyik fő erénye éppen a kiszámíthatóság és a rugalmasság. Már a szerződés megkötésekor előre rögzített, fix kamat biztosít minket arról, hogy később a lakáskölcsön törlesztésekor ne érjenek meglepetések, hiszen nem változik a havi részletünk.

Az előzetes megtakarítási idő hosszától függően, az alábbi két konstrukciót ajánlunk.

 

Hosszabb megtakarítási idő esetén:

 

Rövidebb megtakarítási idő esetén:

Most azonnal szükségem van pénzre

 

Ha úgy alakul, hogy megtaláltuk álmaink otthonát, ezért máris szükségünk van a pénzre, akkor lehetőségünk van azonnali hitelt igényelni. Ebben az esetben a rögzített, fix kamatozású azonnali áthidaló kölcsön teszi lehetővé a gyors továbblépést.

 

Mi a véleménye a honlapról?

 

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum, valamint a Fundamenta-Lakászkassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 6,46%, amely az N10 módozatra (6 év 8 hónap megtakarítási idő) vonatkozik, ahol a lakáskölcsön teljes összege 2.025.398 forint, a hitelügy futamideje 78 hónap.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,94%, amely az K21 módozatra (8 év 4 hónap megtakarítási idő) vonatkozik, ahol az áthidaló kölcsön teljes összege 5.000.000 forint, a hitelügy futamideje 155 hónap.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott azonnali áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,92%, amely az K21 módozatra (8 év 4 hónap megtakarítási idő) vonatkozik, ahol az azonnali áthidaló kölcsön teljes összege 5.000.000 forint, a hitelügy futamideje 181 hónap. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.