Ugrás a tartalomhoz
 • Megoldásaink
 • Gyerek Lakásszámla

Gyerek Lakásszámla

A Gyerek Lakásszámla hosszú távú és időtálló megtakarítási forma, amellyel komoly segítséget nyújthat gyermeke első önálló otthonának megszerzésére. Kiemelkedő előnye, hogy 30%-os Megtakarítási bónuszrais jogosult lehet a betéti kamatokon felül.

Egy lakásszámlával akár 50 millió forint lakáscélra költhető szerződéses összeg is elérhető, hiszen lehetősége van havi 100.000 forint megtakarítást választani. Amennyiben magasabb összegre lenne szüksége lakáscéljai megvalósításához, több szerződéssel megtöbbszörözheti a felhasználható összeget.

Mi az a Gyerek Lakásszámla?

 

A Gyerek Lakásszámla egy olyan megtakarítási célú lakás-előtakarékossági szerződés, amellyel gyermeke születését követően akár azonnal megkezdheti a takarékoskodást, amelyet 199 hónapon (16 év 7 hónap) keresztül folytathat.

Miért éri meg a Gyerek Lakásszámlát választani?

 

 • Rugalmas: A havi megtakarítási összeg 20.000 Ft-tól akár havi 100.000 Ft-ig választható, a futamidő 199 hónap. A magasabb havi megtakarítási összeg, magasabb szerződéses összeget eredményez.
 • Személyre szabható: Ön dönti el, hogy milyen összeget takarít meg havonta. Ha Ön 100.000 forintot is félre tud tenni minden hónapban, akkor ennek köszönhetően, egy lakás-előtakarékossági szerződéssel 50.000.000 Ft szerződéses összeget érhet el.
 • Számos lakáscélra felhasználható.
 • Tervezhető és biztonságos megtakarítási forma (az elhelyezett betét az OBA által biztosított).

 

Példa 20.000 forint havi megtakarítás esetén
Megtakarítási idő Megtakarítási bónusz Felhasználható szerződéses összeg Teljes megtakarítás EBKM Megtakarítási bónusszal1 Lakáskölcsön THM Megtakarítási bónusszal2

16 év

7 hónap

30% 10.000.000 Ft 5.207.483 Ft 2,66% 5,81%

 

Példa 100.000 forint havi megtakarítás esetén
Megtakarítási idő Megtakarítási bónusz Felhasználható szerződéses összeg Teljes megtakarítás EBKM Megtakarítási bónusszal1 Lakáskölcsön THM Megtakarítási bónusszal3

16 év

7 hónap

30% 50.000.000 Ft 26.039.032 Ft 2,73% 5,67%

 

Mobilon, a táblázat teljes megtekintéséhez kattintson a táblázatba, és húzza oldalra.

Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Új szerződéskötéssel, vagy hitel igénylésével kapcsolatban van kérdése? Kérjen ingyenes visszahívást adatai megadása után!

Meglévő szerződéssel kapcsolatos ügyintézés céljából kérjük, hívja a +36 1 411 8181 telefonszámot! H-K-Cs-P: 8:00-18:00, Sz: 8:00-20:00
Megkeresési feltételek
Visszahívást kérek

Kiknek ajánljuk a Gyerek Lakásszámlát?

 

 • Aki szeretné megalapozni gyermeke jövőjét egy saját lakással.
 • Aki ennek érdekében hosszú távú és rendszeres megtakarítási formát keres.
 • Aki megtakarításai után 30%-os Megtakarítási bónuszt szeretne igénybe venni.

Hogyan nyithat Gyerek Lakásszámlát?

 

A szerződéskötésre több lehetőség is rendelkezésére áll:

 

A Gyerek Lakásszámla felépítése.

Milyen feltételekkel érhető el a Gyerek Lakásszámla?

 

 • A szerződés kedvezményezettje 18. életévét be nem töltött gyermek lehet.
 • A szerződő Gyerek Lakásszámlát nyit és a szerződés szerinti havi megtakarítás ráta összege legalább havi 20.000 forint.
 • Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése. A számlanyitási díjat, részletfizetési megállapodással kötött szerződések esetén, lehetősége van négy hónapon keresztül, négy egyenlő részletben megfizetni5.
 • A 30%-os Megtakarítási bónusz feltétele, hogy a szerződés kiutalással4 szűnjön meg, valamint az új Gyerek Lakásszámla nem megosztás útján jön létre.

Milyen lakáscélokra használható fel?

Ingatlan vásárlás

 • új lakás vagy ház vásárlása 
 • használt lakás vagy ház vásárlása
 • lakáshitel kiváltása, előtörlesztése

Építés, bővítés

 • házrész építése
 • garázs építése
 • terasz építése
 • kert építése
 • építőanyagok
 • napelemek

Felújítás, korszerűsítés

 • konyha felújítása
 • fürdőszoba felújítása
 • gardrób kialakítása
 • nyílászárók cseréje
 • fűtés-, hűtés korszerűsítése
 • gyerekszoba kialakítása
 • világításra, világítótestek vásárlása
 • felújítási munkaeszközök
 • árnyékolás

Mi a véleménye a honlapról?

 

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum valamint a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza. Az Ön pénzügyi közvetítője, úgy is, mint jelzáloghitel-közvetítő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. nevében jár el, amelyért díjazásban részesül.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet (továbbiakban: EBKM r.) rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint, továbbá havi 100.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

Lakáskölcsön esetén: a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,81%, amely az P10 számú módozatra (16 év 7 hónap megtakarítási időre) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 10.000.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 4.792.517 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 5,5%, 176 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 40.000 forint, a törlesztőrészletek száma 175, a törlesztőrészletek összege 6.983.454 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7.030.554 forint.

Lakáskölcsön esetén: a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított THM érték 5,67%, amely az P10 számú módozatra (16 év 7 hónap megtakarítási időre) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 50.000.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 23.960.968 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 5,5%, 176 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 200.000 forint, a törlesztőrészletek száma 175, a törlesztőrészletek összege 34.913.685 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 34.960.785 forint.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

Kiutalás: a futamidő lejáratát követően, a szerződéses feltételeknek megfelelő módon, a megtakarítási időszak végleges lezárását jelenti. Az adott kiutalási időszak utolsó napján (a kiutalási időpontban) a lakás-előtakarékoskodók nyilatkozata és az értékelési fordulónapon meghatározott sorrend alapján hozott döntés a kiutalási összegből kifizethető szerződéses összegekről, illetőleg betétösszegekről.

Az akció részleteit a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.