25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom

 

„Nagy ünnep ez, nemcsak nekünk és a kollégáink számára, hanem annak a másfél millió családnak is, akiknek - az indulásunk óta megkötött 3 millió szerződésünk segítségével - sikerült megvalósítani lakásálmát”- mondta Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató a Fundamenta fennállásának 25. évfordulója alkalmából. Tette mindezt a Fundamenta egy olyan piacon, ahol 2,2 millió család rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal.

A lakás-takarékpénztári konstrukció ma is rendkívüli jelentőséggel bír. Egyrészt elősegíti a lakosság pénzügyi tudatosságának növelését az öngondoskodáson és a hosszútávú megtakarításokon keresztül, másrészt pedig kiszámítható finanszírozási lehetőséggel járul hozzá a magyar családok otthonteremtéséhez és pénzügyi biztonságának megalapozásához. Mindezek fontossága különösen felerősödik egy olyan inflációs időszakban, mint amit jelenleg tapasztalhatunk.

Tátrai Bernadett kiemelte: „Az elmúlt évtizedek során bebizonyosodott, hogy a lakástakarék rendszer képes hozzájárulni a pénzügyi rendszer biztonságos és fogyasztóbarát működéséhez, valamint a lakossági lakásfinanszírozás dinamikus növekedéséhez. Továbbá kiemelkedő szerepet játszik a lakosság életkörülményeinek korszerűbbé tételében, és ezzel jelentősen hozzájárul - a környezeti szempontból is fenntartható - gazdasági fejlődéshez.”

A Fundamenta utóbbi éveinek egyik mérföldköve a „lakhatási ökoszisztéma” kiépítése volt, melynek lényege, hogy új piaci szegmensekbe történő belépéssel az otthonteremtés egyre több területén tudja szolgáltatásaival támogatni ügyfeleit.

Első lépése a Fundamenta Solar üzletág elindítása volt, ennek fókuszában a napelem-rendszerek telepítésének közvetítése, illetve finanszírozása áll. Később a Fundamenta belépett az ingatlanközvetítés piacára is. A Fundamenta Ingatlan elindításával a társaság egy kézből tudja kínálni az ingatlanok vételét, eladását, valamint finanszírozását is.

A Fundamenta alaptevékenységeként definiálható lakás-előtakarékossági tevékenység mellett jelentős a lakhatáshoz kapcsolódó közvetített pénzügyi tevékenységek (lakástámogatások, lakáshitelek, banki termékek) szerepe. Ebben nagy szerepet játszik a Fundamenta kivételes értékesítési hálózata, a Személyi Bankár hálózat, amely mintegy 1500 fővel, az ország legnagyobb pénzügyi közvetítői hálózata.

Jelenleg közel 700.000 ügyféllel és csaknem 100 milliárd forint összegű éves folyósított lakáshitelezéssel a Fundamenta a piac legnagyobb szereplőinek egyike, lakossági lakáshitelpiaci részesedése a saját hitelek és partnerek részére végzett lakáshitelek közvetítésével tartósan 10-13% körül mozog.

A szerződések közel fele az otthonok felújítását, korszerűsítését és ezzel a legtöbb esetben a környezetkímélőbb, energiatakarékosabb megoldások alkalmazását szolgálta. A megújuló energiaforrások alkalmazásának segítségével a lakosság nagymértékben csökkentheti az energiafelhasználását, ami jelentősen hozzájárulhat a hazai és nemzetközi klímavédelmi célok teljesüléséhez.

A 25 éves születésnapja alkalmából a Fundamenta, munkatársai segítségével 2500 fát ültetett el Magyarországon, ezzel is megüzenve, hogy a hosszú távú öngondoskodásnak egyértelműen része a környezettudatosság és a fenntarthatóság.

A társaság elkötelezett a rászorultakkal való szolidaritás irányában. A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány indulásától kezdve a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő, gyermekes családokat és az őket befogadó intézményeket támogatja nem csupán pénzügyi hozzájárulással, hanem a vezetés és munkatársai személyes részvételével is. Most pedig, az Ukrajnából menekülők a rászorultság minden eddiginél nagyobb nagyságrendjét hozták elénk, azonban a Fundamenta egy pillanatig sem habozott. Már az első napoktól kezdve a kollégák és a Személyi Bankárok a határon voltak és azóta is folyamatosan támogatják a menekülteket.

A lakhatás lényeges eleme a családok biztonságának. A saját lakás hozzájárul a kiszámítható, biztonságos hétköznapokhoz, a gyerekek biztonságos felneveléséhez és idős korban az anyagi biztonság garanciája is egyben. Jelenti ugyanakkor az otthon melegét, a család szeretetét, a ma és a holnap biztonságát, s mindez az otthonteremtés örömével fonódik össze” – tette hozzá Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató.

További információ:

Szabó Linda
igazgató
Marketing és kommunikációs igazgatóság
Mobil: +36 20 468 8782
szabo.linda@fundamenta.hu

Keszthelyi-Kováts Lívia
kommunikációs szakértő
Marketing és kommunikációs igazgatóság
Mobil: +36 70 514 7570
keszthelyi-kovats.livia@fundamenta.hu

Vissza a cikkekhez