OBA Tájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) tagintézete, így a Társaságunknál elhelyezett megtakarításai - kizárólag a lakás-előtakarékoskodó betétbefizetései és azok szerződésszerű kamatai - az OBA által biztosítottak. Ennek megfelelően ügyfél-tájékoztatót bocsátunk az Ön rendelkezésére, amelyben a nálunk elhelyezett megtakarításokról és a betétbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról informálódhat. A betétbiztosítás összeghatára 2011. január 1-jétôl bankonként legfeljebb 100.000 eurónak megfelelő forint összeg.

Felhívjuk a figyelmét, hogy 2021. január 1-től az OBA jogszabály szerinti biztosítása csak azon betétesek betéteire terjed ki, akiknek a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (pénzmosás elleni törvény) alapján elvégzett azonosítása során minden azonosító adatát rögzítette a hitelintézet. Nem elegendő a betétes adatainak a hitelintézetnél történő rendelkezésre állása, azokat a pénzmosás elleni törvény szerinti azonosítás során kell rögzítenie a hitelintézetnek. A pénzmosás elleni törvény szerinti azonosítás elmaradásának következménye, hogy 2021. január 1-től az adott ügyfél betétei nem minősülnek az OBA által biztosítottnak, azaz egy hitelintézet esetleges bezárása esetén az ügyfél részére nem kerül kártalanítás kifizetésre.

Az OBA honlapján (www.oba.hu) és a honlapunkról (www.fundamenta.hu) letölthető „Iránytű a betétbiztosításhoz" című OBA kiadványból részletesen tájékozódhat a betétbiztosítás feltételeiről, továbbá időpont egyeztetést követően az ügyfélszolgálati irodánkban (Budapest XII. kerület, Alkotás utca 55-61.) átveheti a személyes ügyfél-tájékoztatót.