Első közös lakás

Álom, ami valóra tud válni? Az első közös otthon!

 

Életünk egyik leginkább sorsdöntő pillanata, amikor úgy érezzük megtaláltuk az „Igazit”, akivel el tudjuk képzelni a jövőnket. De hol fogunk lakni? Hogyan és mikor tudjuk majd megteremteni a közös otthonunkat?

 

Érdemes minél előbb, akár már az első munkahely megszerzését követően azonnal elkezdeni a megtakarítást egy lakástakarék-számlán. Vegyük sorra, hogy milyen lehetőségek vannak.

Megtakarítanék, nem szeretnék hitelt

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy szüleink vagy nagyszüleink háza elég tágas és egy darabig még ott tudunk maradni, akkor is érdemes gondolni a jövőre és elkezdeni hónapról-hónapra félretenni. Némi előrelátás és tudatosság segíthet abban, hogy ne albérletre költsük havonta a pénzünket, hanem okosan tervezzük a jövőnket egy saját lakás megszerzése érdekében.

 

Megtakarítanék, de szükségem lesz hitelre

Érdemes minél előbb, akár már az első munkahely megszerzését követően azonnal elkezdeni a megtakarítást egy lakásszámlán. Megtakarítási számláinkat éppen arra találtuk ki, hogy egy később látható/ várható élethelyzetben ne a nulláról kelljen elindulni és legyen alapja az első közös lakásnak. A lakás-takarékpénztár egyik fő erénye éppen a kiszámíthatóság és a rugalmasság. Már a szerződés megkötésekor előre rögzített, fix kamat biztosít minket arról, hogy később a lakáskölcsön törlesztésekor ne érjenek meglepetések hiszen nem változik a havi részletünk.

Az előzetes megtakarítási idő hosszától függően, az alábbi két konstrukciót ajánlunk.

Hosszabb megtakarítási idő esetén:

Rövidebb megtakarítási idő esetén:

Most azonnal szükségem van pénzre

Ha úgy alakul, hogy megtaláltuk álmaink otthonát, ezért máris szükségünk van a pénzre, akkor lehetőségünk van azonnali hitelt igényelni. Ebben az esetben a rögzített, fix kamatozású azonnali áthidaló kölcsön teszi lehetővé a gyors továbblépést.

Mi a véleménye a honlapról?

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat, valamint a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által nyújtott termékekről és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 8,10%, amely a Gyarapodó Lakásszámla Progresszív bónusszal 76 módozatra (6 év 4 hónap megtakarítási idő) vonatkozik, ahol a lakáskölcsön teljes összege 2.000.270 forint, a hitelügy futamideje 90 hónap.

2 A lakás-takarékpénztár által nyújtott áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 7,44% a jelzálog fedezete mellett nyújtott áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 6,4% az áthidaló szakaszban, évi fix 4,2% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 76+78=154 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 50.000 forint, folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 226 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 61.500 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 76, a havi törlesztőrészlet nagysága 46.893 forint, a törlesztőrészletek összege 3.522.979 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 78, a havi törlesztőrészlet nagysága 42.950 forint, a törlesztőrészletek összege 3.306.716 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 7.517.071 forint.

3 A lakás-takarékpénztár által nyújtott azonnali áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 8,88% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 7,20% az azonnali áthidaló szakaszban, évi fix 4,2% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 101+78=179 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 50.000 forint, folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 226 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 61.500 forint. Az azonnali áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 101, a havi törlesztőrészlet nagysága 50.226 forint, a törlesztőrészletek összege 5.030.826 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 78, a havi törlesztőrészlet nagysága 42.950 forint, a törlesztőrészletek összege 3.306.719 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 8.519.271 forint.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.