Fenntarthatóság

A Fundamenta a lakáscélú előtakarékossággal társadalmi üzenetként a hosszú távú öngondoskodás fontosságát állítja a középpontba, s szívesen áll az önkéntességen alapuló programok mellé, amelyek a jövőről történő felelős gondolkodásra hívják fel a figyelmet.

A Fundamenta több mint 25 éves története során nem csak üzleti eredményeinkre lehetünk büszkék, hanem arra a tevékenységünkre is, amelyet a jövőről történő felelős gondolkodás jegyében folytattunk mind vállalati, mind munkatársi szinten.

Ennek keretében mindig is az élet valódi értékeire fókuszáltunk: a hátrányos helyzetűek és a beteg gyermekek segítésére, a fiatal képzőművészek, írók, valamint kulturális események, projektek, diákversenyek támogatására és nem utolsó sorban környezetünk védelmére.

A fenntarthatóság olyan keret, ami áthatja a teljes működésünket.

A Fundamenta vállalatcsoportban elkötelezettek vagyunk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céloknak megfelelő működés kialakításában és fejlesztésében, ezért szervezeti működésünk során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatósági célokra mind mindennapi működésünk során, mind pedig a termékkínálatunk felépítésében.

A Fundamenta vezetősége és munkatársai számára mindig is fontos érték volt a fenntarthatóság, hiszen a vállalat üzleti tevékenysége a lakhatás finanszírozásához, a hosszú távú öngondoskodáshoz és a tudatos jövőtervezéshez kapcsolódik.

A lakáshitelezési piac egyik legnagyobb szereplőjeként felismertük hatásunkat és hozzájárulásunkat a lakossági energiafelhasználás (ezáltal a CO2 kibocsátás) csökkentésében, amely az energiahatékonyságot megcélzó lakásfelújítások és korszerű, energiahatékony új lakások megvásárlása által is megvalósul.

A Fundamenta-csoport fenntarthatósági célkitűzései az alábbi elemekre fókuszálnak:

Fenntarthatóságot támogató termékek

Társadalmi szerepvállalás

Fenntartható banki működés

Felelős munkaadó

Fenntarthatóságot támogató termékek

Hiszünk benne, hogy a fenntarthatóság nem egy kommunikációs eszköz, egy kirakati elem, vagy a vállalat zöldre festése. Mi tudjuk, hogy a fenntarthatóságot leginkább termékeinken keresztül tudjuk hitelesen és őszintén szolgálni, azaz ügyfeleink lakáscélú beruházásainak finanszírozásával.

További részletek

Társadalmi szerepvállalás

A Fundamenta 25 éves története során nem csak üzleti eredményeinkre lehetünk büszkék, hanem arra a tevékenységünkre is, amelyet a jövőről történő felelős gondolkodás jegyében folytattunk mind vállalati, mind munkatársi szinten. Ennek keretében mindig is az élet valódi értékeire fókuszáltunk: a hátrányos helyzetűek és a beteg gyermekek segítésére, a fiatal képzőművészek, írók, valamint kulturális események, projektek, diákversenyek támogatására és nem utolsó sorban környezetünk védelmére.

További részletek

Fenntartható banki működés

Legyen szó digitalizációs folyamatokról, energiafelhasználás csökkentéséről, a Lean szemlélet alkalmazásáról vagy a tiszta verseny támogatásáról és a korrupció megelőzéséről, a Fundamenta következetes kiáll a fenntartható banki működés mellett.

További részletek

Felelős munkaadó

A munkatársaink a legnagyobb értékünk. Szolgáltató cégként munkatársaink tudása, lojalitása a legfontosabb értékünk és versenyeszközünk, ezért minden évben kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársi elégedettségre.

További részletek
Számunkra kiemelten fontos, hogy eredményeinkről transzparensen beszámoljunk, és bemutassuk, mit teszünk a jövőnkért, hiszen a hosszú távú öngondoskodásnak egyértelműen része a környezettudatosság és a fenntarthatóság.
Legfrissebb fenntarthatósági jelentésünk ide kattintva érhető el.