Felújítás, vásárlás, építkezés

Építkezne vagy kibővítené otthonát? Azonnal pénzre lenne szüksége otthona felújításához, korszerűsítéséhez? Megvásárolná új otthonát? Még várna lakáscéljai megvalósításával, de addig is félretenne? A Fundamenta termékei között megtalálja lakáscéljaira a megfelelő megoldást!

Finanszírozás megtakarításból

 • Ha előre gondoskodna lakáscéljai megvalósításáról, válassza a Fundamenta Gyarapodó Lakásszámláját vagy Otthontervező Lakásszámláját!
  • Válassza az Otthontervező Lakásszámlát, ha várhatóan lakáskölcsönnel szeretné kiegészíteni megtakarítását, hisz a megtakarítási idő letelte után a lakáskölcsön kamat módozattól függően 3,9% - 4,9% között változik. (THM: 4,98% - 5,48%)!1-2
  • Válassza a Gyarapodó Lakásszámlát és a megtakarításaira járó betéti kamaton felül a havi megtakarítási összegtől és a futamidőtől függően akár 22,5% Megtakarítási bónuszt is elérhet az adott megtakarítási évben elhelyezett megtakarításaira (EBKM havi 20.000 Ft megtakarítás mellett 0,53 – 1,77% Megtakarítási bónusszal).3
 • Megtakarítása felhasználható házrész, terasz vagy akár kert építésére, konyha, fürdőszoba felújítására, gardrób vagy gyerekszoba kialakítására, nyílászárók, fűtés-, hűtés korszerűsítésére. További felhasználási példákat itt talál.
 • Tervezhető és biztonságos megtakarítási forma (az elhelyezett betét az OBA által biztosított).

 

Finanszírozás lakáshitelből

 • Amennyiben lakáscéljainak megvalósításához a megtakarításai mellett lakáskölcsönre is szüksége van, úgy válassza a Fundamenta lakáshitel konstrukcióit.
 • A Fundamenta lakáshiteleivel előre tervezhet, hiszen…
  • előre rögzített törlesztőrészletekkel rendelkeznek,
  • fix kamatozásúak a futamidő végéig,
  • és számos lakáscélra felhasználhatóak.
 • A teljes szerződéses összeget igényelheti a szerződéskötéskor, a megtakarítási idő alatt, illetve a megtakarítási idő végén.
 • Lakáshitel igénylésekor is jogosult a termékhez kapcsolódó bónuszra, illetve a 2018.10.17. előtt kötött, erre jogosult szerződések esetében az állami támogatásra.
 • Ismerje meg lakáshiteleink részletes feltételeit itt!

Hogyan köthet Fundamenta szerződést?

Amennyiben megtakarítani szeretne vagy hitelt igényelne, az alábbi elérhetőségek egyikén kérhet teljes körű tájékoztatást. A lakás-előtakarékossági szerződéskötést ezen a weboldalunkon is elkezdheti.

Ha kényelmesen, otthonában venné igénybe a tájékoztatást,

Mi a véleménye a honlapról?

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat, valamint a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által nyújtott termékekről és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

1 A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,98%, amely az M20 számú módozatra (4 év 10 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.910.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 2.000.668 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 60 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 46.500 forint. Havi törlesztőrészlet 37.458 forint, a törlesztőrészletek száma 59, a törlesztőrészletek összege 2.202.710 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.249.210 forint.

2 A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,48%, amely az M23 számú módozatra (13 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.480.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 2.018.420 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 4,9%, 139 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 46.500 forint. Havi törlesztőrészlet 19.181 forint, a törlesztőrészletek száma 138, a törlesztőrészletek összege 2.646.771 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.693.271 forint.

3 A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet (továbbiakban: EBKM r.) rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

4 Az áthidaló kölcsön részeként fizetendő havi megtakarításokhoz kapcsolódó lakás-előtakarékossági szerződés Díjtáblázat szerinti számlavezetési díj fizetési kötelezettséggel jár, mely összeg az állami támogatással nem érintett lakás-előtakarékossági szerződések esetében változhat.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.