Önálló otthon

Amikor jól jöhet, ha van lakás-előtakarékossági szerződésünk!

A felnőtté válás egyik nagy pillanata, amikor az ember meghozza a döntést, hogy önállósul és elköltözik a szülői házból. Egyszer mindenkinél aktuálissá válik a lakásvásárlás kérdése. Ha nem olyan szerencsés valaki, hogy szülei, nagyszülei elő tudnak teremteni számára az önálló életkezdéshez egy saját ingatlant vagy a megszerzéséhez szükséges anyagi feltételeket, akkor nagyon jól jöhet, ha rendelkezünk olyan megtakarítással, amellyel akár önálló lakáshoz is juthatunk.

Némi előrelátás és egy lakás-előtakarékossági szerződés bármilyen élethelyzetben közelebb vihet minket lakásálmaink megvalósításához!

 

Megtakarítanék, nem szeretnék hitelt

Nézzük azt a lehetőséget, amikor még nem sürgető a költözés a szülői fészekből, de már rendelkezünk önálló keresettel, bevételi forrással. Ebben a helyzetben ideális megoldást jelent a lakáscélú előtakarékoskodás:

Megtakarítanék, de szükségem lesz hitelre

Ha ennél azért gyorsabban lenne szükség a megoldásra, arra is van lehetőség, hiszen a megtakarítási számlánkhoz hitel is igényelhető, sőt a lakás-takarékpénztár még betéti kamattal és bónusszal is kiegészíti az évek során összegyűjtött pénzünket, és egyúttal már a szerződéskötés pillanatában biztosítja nekünk, hogy évek múlva a most rögzített, fix kamattal adja a hitelt. Ezzel kiszámíthatóvá válik az otthon-teremtés hosszú éveken át tartó folyamata az önerőképzéstől a hitelfelvételen át egészen az utolsó törlesztőrészlet megfizetéséig.

Az előzetes megtakarítási idő hosszától függően, az alábbi két konstrukciót ajánlunk.

Hosszabb megtakarítási idő esetén

Rövidebb megtakarítási idő esetén:

Most azonnal szükségem van pénzre

Ettől kicsit eltér az a helyzet, amikor már sürgetővé válik az önálló otthon megszerzésének kérdése. Mit tehetünk, ha egy bérelt lakásból lépnénk tovább saját tulajdonú ingatlanba?

Erre is van megoldás: a lakás-előtakarékossági konstrukciók rugalmasak, akár már a szerződéskötés pillanatában is igényelhető hozzájuk rögzített, fix kamatozású azonnali áthidaló kölcsön, ami lehetővé teszi a gyors továbblépést.

 

Mi a véleménye a honlapról?

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat, valamint a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által nyújtott termékekről és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 8,10%, amely a Gyarapodó Lakásszámla Progresszív bónusszal 76 módozatra (6 év 4 hónap megtakarítási idő) vonatkozik, ahol a lakáskölcsön teljes összege 2.000.270 forint, a hitelügy futamideje 90 hónap.

2 A lakás-takarékpénztár által nyújtott áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 7,44% a jelzálog fedezete mellett nyújtott áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 6,4% az áthidaló szakaszban, évi fix 4,2% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 76+78=154 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 50.000 forint, folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 226 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 61.500 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 76, a havi törlesztőrészlet nagysága 46.893 forint, a törlesztőrészletek összege 3.522.979 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 78, a havi törlesztőrészlet nagysága 42.950 forint, a törlesztőrészletek összege 3.306.716 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 7.517.071 forint.

3 A lakás-takarékpénztár által nyújtott azonnali áthidaló kölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 8,88% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 7,20% az azonnali áthidaló szakaszban, évi fix 4,2% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 101+78=179 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 50.000 forint, folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 226 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 61.500 forint. Az azonnali áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 101, a havi törlesztőrészlet nagysága 50.226 forint, a törlesztőrészletek összege 5.030.826 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 78, a havi törlesztőrészlet nagysága 42.950 forint, a törlesztőrészletek összege 3.306.719 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 8.519.271 forint.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza a jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.