Tisztelt Ügyfelünk!

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a 2018.10.16. napjáig megkötött szerződéseket a szerződésben rögzített feltételek szerint teljesíti.

A Parlament által elfogadott, 2018.10.17. napján hatályba lépő 2018. évi LXIII. törvény értelmében 2018.10.16. napját követően megkötött lakás-előtakarékossági szerződések esetében a lakás-előtakarékoskodót állami támogatás nem illeti meg. (Továbbá a törvény hatályba lépését megelőzően kötött lakás-előtakarékossági szerződés megtakarítási idejének meghosszabbítása esetén a meghosszabbított megtakarítási időre nem illeti meg a lakás-előtakarékoskodót, az állami támogatás ezen meghosszabbított megtakarítási időre nem igényelhető.)

2018.10.17. napjától a honlapon elérhető feltételekkel új lakás-előtakarékossági szerződés megkötésére állami támogatással nincs mód, az ott szereplő információk a korábban megkötött szerződésekre vonatkozóan tájékoztató jellegűek.

A Fundamenta Lakáskassza Zrt.-nél elhelyezett betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítja.

FundiMini Gyerekszámla

 

FundiMini szerződés újonnan nem igényelhető, meglévő szerződés esetén követő lakás-előtakarékossági szerződést aktuális portfóliónkból választhatnak ügyfeleink. A 2018.10.17. napjától a honlapon elérhető feltételekkel új lakás-előtakarékossági szerződés megkötésére állami támogatással nincs mód, az alábbi információk a korábban megkötött szerződésekre vonatkozóan tájékoztató jellegűek. A FundiMini konstrukció helyett a Gyerek Lakásszámla termékünket ajánljuk figyelmébe.

A fundimini.hu weboldal már nem elérhető.

Miért éri meg a FundiMini Gyerekszámlát választani?

Szeretne saját lakást ajándékozni gyermekének, amikor eljön az ideje? A FundiMini Gyerekszámla hosszú távú és időtálló megtakarítási forma, amellyel komoly segítséget nyújthat gyermeke első önálló otthonához.

 

 • A megtakarításra évi 30%-os, legfeljebb évi 72.000 forint állami támogatás jár, ami adó- és járulékmentes. EBKM állami támogatással 1,83-4,16%, állami támogatás nélkül 0,44-0,64%.1
 • Időtálló és biztonságos befektetés gyermeke jövőjéhez.
 • A vásárlástól a felújításig számos lakáscélra felhasználható majd.
 • A két szerződésből álló konstrukciónak köszönhetően a betéti kamat és az állami támogatás mellé hűségbónuszt2 és kamatprémiumot3 is jóváírunk.
 • Így gyermeke otthonteremtéséhez akár 27,2 millió forinthoz is juthat a megtakarítási időszak végén a kedvező feltételekkel igényelhető lakáskölcsönnel együtt (THM 3,63%).4

A szerződéshez FundiMini Okosperselyt® kap ajándékba, amellyel gyermeke szórakozva tanulhatja meg a takarékoskodás alapjait.

 

Kinek ajánljuk a FundiMini Gyerekszámlát?

 • Aki szeretné megalapozni gyermeke jövőjét egy saját lakással.
 • Aki ennek érdekében hosszú távú és rendszeres megtakarítási formát keres.
 • Akinek gyermeke vagy unokája még nem töltötte be a 14. életévét.

Mire használható fel a FundiMini Gyerekszámla?

 • új vagy használt lakás/ház vásárlásra
 • felújításra és korszerűsítésre
 • építésre és bővítésre
 • önerőként hitelfelvételhez

Milyen feltételekkel érhető el a FundiMini Gyerekszámla?

 • A szerződés kedvezményezettje 14. életévét be nem töltött gyermek lehet.
 • A szerződő FundiMini Gyerekszámlát nyit és a szerződés szerinti havi megtakarítás ráta összege legalább havi 9.900 forint.
 • számlanyitási díj mely a szerződéses összeg 1%-a és az első havi megtakarítás befizetésre került.
 • A kedvezmény további feltétele, hogy a szerződés kiutalásra kerüljön, továbbá a szerződés nem kerül felajánlásra biztosítékként és nem lesz korlátozás alá helyezve, valamint nem megosztás útján jön létre.

Mutatunk egy példát a FundiMini Gyerekszámla konstrukcióra!

Egy konkrét példa segítségével bemutatjuk, hogy ha a szülők 4 éves gyermekük számára már most elkezdenek takarékoskodni a FundiMini Gyerekszámla segítségével, felnőtt korára miként tudják őt saját lakáshoz segíteni. A két, egymást követő, egyenként 10 éves, havi 20.000 forintos megtakarítású lakásszámlából álló konstrukció révén – 20 év múlva – az igénybe vehető lakáskölcsönnel együtt gyermeküket akár azonnal egy saját otthon megvásárlásával tudják támogatni.

 1. Ha minden hónapban rendszeresen befizet 20.000 forintot, a 10. év végére nemcsak a saját félretett pénzével számolhat, hanem állami támogatás és betéti kamat is gyarapítja a megtakarítását.
 2. Ezen felül a Fundamenta hűségbónusszal jutalmazza, hogy gondol gyermeke jövőjére és ennek köszönhetően a 10. év végére összesen 3.174.027 forint máris rendelkezésére áll. A hűségbónusz2 az első lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének 0,5%-a, mely a szerződés kiutalásakor jóváírásra kerül a betéti számlán.
 3. Ezt követően Ön dönthet úgy, hogy egy új szerződésen tovább folytatja a takarékoskodást, és igénybe veszi az akár újabb 10 évig járó állami támogatást. Eközben az első szerződésen összegyűlt összeg a második szerződés futamideje alatt tovább kamatozik, sőt a normál kamaton felül 1,5% kamatprémiumot3 is jóváírunk.
 4. Így a 20. év végére összesen 6.790.378 forinttal tudja gyermekét támogatni lakáscéljai megvalósításában.
 5. Amennyiben ez az összeg nem lenne elegendő, kedvező feltételekkel nyújtunk FundiMini Gyerekszámla szerződéséhez lakáskölcsönt4, így mindösszesen akár 15.300.000 forinttal számolhat a teljes időszak végén.
 6. A FundiMini Gyerekszámla mellé ajándék Okosperselyt adunk, mellyel gyermeke játszva tanulhatja meg a takarékoskodást.
 1. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza. Az Ön pénzügyi közvetítője, úgy is, mint jelzáloghitel-közvetítő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. nevében jár el, amelyért díjazásban részesül.

  1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. Az 1. és 2. szerződés összevont EBKM-értéke hűségbónusszal és kamatprémiummal, Otthontervező Lakásszámla A módozatok (havi 20.000 forint megtakarítás) esetén: 2,87-4,16% állami támogatással, 0,44-0,64% állami támogatás nélkül. Az 1. és 2. szerződés összevont EBKM-értéke hűségbónusszal és kamatprémiummal, Otthontervező Lakásszámla B módozatok (havi 40.000 forint megtakarítás) esetén: 1,83-2,51% állami támogatással, 0,46-0,63% állami támogatás nélkül.

  Az EBKM-érték két egymást követő, Otthontervező Lakásszámla A vagy Otthontervező Lakásszámla B módozatú lakás-takarékpénztári szerződésből álló konstrukcióra került megállapításra, havi 20.000 forint, ill. havi 40.000 forintos folyamatos betételhelyezést feltételezve, ahol a tarifa szerinti kamat 0,1%, a kamatprémium 1,5%, és az első szerződés futamideje minimum 8 év. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

  2Az első lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének 0,5%-át hűségbónuszként jóváírjuk az Ügyfél betéti számláján a FundiMini Gyerekszámla akcióról szóló Hirdetmény szerinti meghatározott feltételek együttes teljesülésekor.

  3A kamatprémium feltételeiről bővebb tájékoztatást a FundiMini Gyerekszámla akcióról szóló Hirdetmény ad. A kamatprémium mértéke 1,5%.

  4A két A24 módozatú szerződésből álló, 10 éves megtakarítási idejű, együttesen 15.300.000 forint szerződéses összegű konstrukcióban a megtakarítás mellé felvehető 8.509.622 forint hitelösszegű lakáskölcsön THM értéke 3,70%, 113 hónapos futamidőre. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

  5Az ajándék Fundimini Okospersely® a 14. életévét be nem töltött kedvezményezett javára, újonnan kötött szerződésekre érvényes, ahol a tarifális ráta eléri a havi 9.900 forintot és nem haladja meg a 40.000 forintot, a számlanyitási díj és az első havi teljes megtakarítás befizetésére is sor került, és a szerződést nem zárolják. A FundiMini Gyerekszámla további feltétele hogy a szerződés Otthontervező Lakásszámla A módozat vagy Otthontervező B módozat és legalább 8 éves futamidejű legyen, és a szerződés kiutalásra kerüljön. Zárolt a (hitel)biztosítéki célra felajánlott, terhelt szerződés.

  6A konkrét példához tartozó EBKM értékek: 1. szerződés 2,48% állami támogatással, 1,03% állami támogatás nélkül; 2. szerződés 4,23% állami támogatással, -0,63% állami támogatás nélkül. Összevont EBKM a 2. szerződésre: 2,87% állami támogatással, 0,64% állami támogatás nélkül. A kamatprémium mértéke 1,5%. Az állami támogatás mértéke szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint.

  7Betéti kamat a második szerződés futamideje alatt az első és második szerződésre vonatkozóan.

  8Az első szerződés második szakaszra vonatkozó számlavezetési díjával csökkentett összeg. A szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése a szerződés létrejöttének a feltétele. Az akció kizárólag az akciós hirdetményben megjelölt más termékakcióval vonható össze.

  A két szerződésből álló konstrukció a jelenlegi termékkínálat alapján lett kalkulálva, amely a második szerződés megkötésének időpontjában az aktuális termékkínálat alapján módosulhat.

  A tájékoztatás nem teljes körű, a termék és az akció részletes feltételeit a www.fundamenta.hu oldalon található „Hirdetmény a 2017.12.15-től megkötött lakáselőtakarékossági szerződésekre alkalmazott FundiMini Gyerekszámla akció feltételeinek módosításáról” című hirdetmény és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Üzletszabályzata tartalmazzák. A FundiMini Gyerekszámla akció nem vonható össze semmilyen más akcióval, az Okospersely akció pedig a hirdetményben megjelölt akciókkal összevonható. Jelen tájékoztatás hivatalos ajánlattételnek nem tekinthető.

  Az akció 2018.08.16-tól visszavonásig élt.