A Fundamenta is családbarát

A családbarát munkahelyek ösztönzése érdekében írt alá megállapodást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) képviseletében Novák Katalin államtitkár és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), amihez a piacvezető hazai lakástakarék, a Fundamenta is csatlakozott. Az együttműködés célja, hogy segítse a vállalatok és az EMMI közös kezdeményezéseit, és konkrét megoldásokat mutasson be arról, miként lehetséges a gyakorlatban megvalósítani a hivatás és a magánélet összeegyeztethetőségét.

A Fundamenta már eddig is számos lépést tett a munka és magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében. A vállalat különösen fontosnak tartja a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatását: lehetőség van például rugalmas munkavégzésre akár részmunkaidő, akár távmunka formájában, a cafeteria rendszer keretei között pedig megtalálható a bölcsődei és óvodai költségek támogatása is. „A Fundamenta hamarosan költözik az új székházába, ahol tovább bővíti a munkatársak részére elérhető rekreációs lehetőségeket, a gyereksarokkal pedig szintén a kisgyermekes kollégák rugalmas munkavégzését segíti. Munkavállalóink többsége szülő is egyben, közel 400 gyermekkel, ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az életükhöz igazodó segítséget nyújtsunk kollégáinknak” – mondta el Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató.

Az EMMI és a DUIHK között létrejött megállapodás hosszú távon a gazdasági növekedés és a társadalmi jólét elősegítését szolgálja a családbarát munkahelyek ösztönzésén keresztül. Amellett, hogy az együttműködés keretet biztosít a vállalatok és az EMMI közös kezdeményezéseihez, azt is célul tűzte ki, hogy tájékoztatja a gazdasági szereplőket a lehetőségekről és jó gyakorlatokról, ezáltal is elősegítve ezek terjedését. A Fundamenta az együttműködés támogatójaként a jövőben is kiemelt területként kezeli a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését, és a meglévő lehetőségek biztosítása mellett a családcentrikus vállalati kultúra elemeinek további folyamatos fejlesztését tűzte ki célul.

Vissza a cikkekhez