A tökéletes szoba 7 lépésben

Megmutatjuk neked, hogyan tudod 7 lépésben álmaid szobájává varázsolni a sajátodat.

1. Szabadulj meg minden felesleges holmitól

Nézd át az összes szekrényt és polcot, majd gyűjtsd össze azokat a régi ruhákat, amiket már jó ideje nem hordtál, és azokat a tárgyakat, amikre már biztosan nem lesz szükséged. Azonban ahelyett, hogy rögtön a szemeteshez fordulnál, inkább válogasd ki a jó állapotú darabokat! Ajánld fel őket jótékony célra vagy hirdesd meg őket és a bevételből akár fedezheted a felújítás egy részét. Miután ezzel végeztél jobban át fogod látni, milyen változtatásokra lesz még szükséged.

 

 

2. Tervezd meg, hogy miken szeretnél változtatni

Ezt akár kezdheted teljesen az alapoktól is, érdemes megnézni, hogy a jelenlegi bútorok, hogyan néznek ki elmozdítva az eddigi helyükről. Ezzel új perspektívába tudod helyezni az elképzeléseidet. Bátran keress Pinteresten színpalettákat inspirációként. Ezt szem előtt tartva, garantáltan harmonikus lesz a végeredmény.

3. Ne feledkezz meg a költségekről sem

Írd fel magadnak, mennyit szeretnél költeni és vásárlás előtt ellenőrizd, hogy belefér-e az általad meghatározott keretbe.

 

4. Gondolj át a rendszerezést

Ha úgy érzed, hogy szívesen lecserélnéd a bútoraidat, gondolkodhatsz modernebb, beépített szekrényeken és polcokon is, amiknek a segítségével egyszerűbb lesz a rend megtartása magad körül. Sokszor azért alakul ki káosz a szobánkban, mert nincs meg mindennek a megfelelő helye. Fontos azonban, hogy a stílusodhoz passzoló berendezéseket válaszd.

 

 

5. Fesd újra!

A festésre is ráférne már egy frissítés a tökéletes végeredmény érdekében? Megfontolhatod, hogy egy teljesen más színt választasz, vagy akár többet is, ha úgy érzed, a mostani nem megfelelő. Szobád színe nagy szerepet játszik abban, hogy jól érezd magad a környezetedben. Nem mindegy azonban, mely színek mellett döntesz, több szempontot is végig kell gondolni. Figyelj arra, hogy harmonizáljanak egymással a falak és a bútorok, és az sem mellékes, milyen hatással lesz rád az adott szín. Például a piros lelkesítő hatással bír, dinamizál ezért érdemes óvatosan bánni vele a nyugodt pihenés és alvás érdekében, ellenben a világos zöld hatása ennek teljesen az ellentéte.

 

6. Gondoskodj a nyugodt pihenésről

A pihentető alváshoz elengedhetetlen a tökéletes ágy és matrac kiválasztása. Ezenkívül célszerű sötétítő redőnyöket is felszerelni az ablakokra, hogy semmilyen zavaró tényező ne érjen éjszaka. A kényelem nem csak alvás közben fontos, a munkakörülményekre is oda kell figyelni, például egy jó minőségű irodai szék kiválasztásával.

 

 

7. Dekorálj

Végül az utolsó, de az egyik legfontosabb teendő a szoba kidekorálása, ami nélkül nem érezheted igazán otthonosan magad. A dekorációk kiválasztása során ügyelj arra, hogy a színek passzoljanak a frissen festett falakhoz és bútorokhoz is egyaránt. Felkészülhetsz már előre az elkövetkezendő évszakokra is, és így lesz egy kis változatosság körülötted. Tegyél ki képeket a szeretteidről, barátaidról és a számodra jelentéssel bíró tárgyakat is hagyd szem előtt. Amikor körbenézel a szobában ezek az apróságok mindig jobb kedvre fognak deríteni.

 

Amellett, hogy a szobádra szánt költségeket is számontartod, kezdj el már most a majdani lakásodra is félrerakni, így megteremtve magadnak az alapot, amivel tovább tudsz lépni. Hiszen, ha tudatosan éled az életedet és teszel azért, hogy megvalósuljanak a céljaid, akkor nem érhet nagy meglepetés a jövőben sem. Ide kattintva mutatunk neked egy kis segítséget ahhoz, hogy a pénzügyeid megtervezése se jelentsen többé problémát.

Vissza a cikkekhez