Családbarát Munkahely a Fundamenta

 

Családbarát Munkahely elismerésben részesítették a Fundamentát. A felkészülés és a szakmai visszajelzések is megerősítettek minket abban, hogy a számos – több munkavállalói kezdeményezésre – bevezetett intézkedésünk kiemelkedő a munkáltatók között.

A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Munkahely tanúsító védjegyet.

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint támogató közreműködését a munkavállalók munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében.

A védjegyre jogosult munkáltatók egy átfogó audit során adnak tanúbizonyságot a családbarát intézkedésekről: a dolgozói juttatásokról, a családtagokra kiterjesztett lehetőségekről, a rugalmas foglalkoztatási formákról, szolgáltatásokról, családtámogatásokról, közösségi programokról, fizikai és mentális egészségmegőrzésről, valamint a mind ezekről szóló belső és külső kommunikációról. Az elismerést a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között adta át a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részére.

Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője, Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója és Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Családbarát hely tanúsító védjegy átadásán.

A Munkavállalói Élményprogram létrehozásával családcentrikus vállalati kultúra lehetőségét nyújtja a Fundamenta.

A vállalat különösen fontosnak tartja a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatását. Lehetőség van például rugalmas munkavégzésre akár részmunkaidő, akár távmunka formájában. Az irodaházában pedig gyereksarok segíti a kisgyermekes kollégák munkavégzését.

A Fundamenta kiemelt figyelmet fordít munkavállalói fizikai fittségének megőrzésére is. A székházban kialakított konditerem és szervezett jóga órák mellett, futóklub és ”fundatúra” kirándulás, sportbérlet lehetőség is várja a mozogni vágyókat.

Minden kolléga számára elérhető a születésnapi extra szabadság, a hozzátartozókra is kiterjeszthető egészségbiztosítás, a cafeteria juttatás, a munkakörtől függő hibrid munkavégzés, a rugalmas munkaidő. A munkavállalók mentális egészségének megóvásáról a lelki wellness tréning gondoskodik, de lehetőség van személyes fejlődést támogató egyéni és csoportos képzéseken való részvételre is.

Vissza a cikkekhez