Eldőlt a dobogós helyek sorsa a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyen

 

A Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata nyerte az immár hatodik alkalommal megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi diákversenyt. 

 

Több mint ezer, az ország minden részéből összesereglett gimnáziumi diák egy hónapon át mérte össze a tudását a Privátbankár.hu Kft. versenyén. A vetélkedő – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos egyetemi tanár, közgazdász, volt jegybankelnök, fővédnöke pedig Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára – programját a szervezők a támogatókkal együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

 

A Fundamenta elkötelezett támogatója a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi diákversenynek, hiszen napjainkban kiemelkedően fontos a pénzügyek terén a tájékozottság. Érdemes ezt a komplex tudást minél korábban átadni, és a program éppen ezen tudás fejlesztését szolgálja. Célja, hogy felnőttként tudatosak és felkészültek legyenek gyermekeink a megtakarítások, biztosítások, befektetések, hitelek és adózás világában, ezáltal felelős döntéseikkel kiszámíthatóan és tervezhetően érhessék el céljaikat, többek között a saját otthon megteremtését.

 

„A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. kiemelkedően fontosnak tartja a pénzügyi ismeretek növelését, hiszen a felgyorsult világ új kihívásokat jelent a most felnövő generáció számára. A Fundamenta különdíjat ajánlott fel a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára, hiszen ők jelentik a kulcsot a diákok fejlődéséhez. A nyertesek mellett minden résztvevőnek szívből gratulálunk a megszerzett tudásukhoz.” – mondta el Szabó Linda, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Forrás: diakforum.hu

A diákok a versenyen megszokott módon három fordulóban küzdöttek meg egymással. Az online formában megrendezett selejtezőkből, majd a budapesti és megyei középdöntőkből továbbjutott húsz csapat április 27-én a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében vívott szellemi párbajt, két fordulóban, ahol a megjelent diákokat Dr. Csillag Sára, a BGE akadémiai fejlesztési rektorhelyettese köszöntötte.

 

A négyes döntő végeredménye:

 

  1. SENza SEnSo - Gödöllői Református Líceum Gimnázium

Csapattagok: Biró Júlia, Braun Lea Johanna, Németh Ajsa, Nyikos András

Felkészítő tanár: Biró Anna

 

  1. Mézik - Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium, Kőszeg

Csapattagok:  Páli Ádám, Riegler Csenge, Szafián Réka, Szabó Attila
Felkészítő tanár: Kiss Zoltán

 

  1. Zsiffinek - Gödöllői Református Líceum Gimnázium

Csapattagok:  Jeney Zalán, Jeney Lőrinc, Banai Gergely, Személyi Sebestyén
Felkészítő tanár: Dr. Kőrösiné Dr. Molnár Andrea

 

  1. Szárazföldi hal - Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

Csapattagok: Lévay Bence, Visontai Viktor, Puskás Péter, Juhos Bálint
Felkészítő tanár: Nagy Viktória

 

Az összes nyertes megtekinthető a diakforum.hu oldalon.

Vissza a cikkekhez