Fundamenta Alapítvány: idén karácsonykor is gyermekeket támogatunk

A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány önkéntesei idén karácsonykor húsz, gyermekeket ellátó intézmény lakói számára, összesen több mint ezer ajándékcsomagot juttattak el.

Hetedik alkalommal készültek az adventi időszakban karácsonyi ajándékokkal a Fundamenta Gondoskodás Alapítvány önkéntesei. A Fundamenta munkatársai és Személyi Bankárai, a korábbi évekhez hasonlóan idén is több százan vettek részt az akcióban, készítettek össze és juttattak el húsz gyermekotthon, iskola, óvoda számára karácsonyi meglepetéseket.

Idén a kiválasztott intézmények többsége olyan gyermekotthon volt, amelynek lakói nélkülözik a családot és a saját otthon adta biztonságot és melegséget. A csomagok többségét személyre szabottan állították össze, és igyekeztek olyan meglepetéseket a dobozokba rakni, amelyek a gyerekek kívánságlistáján szerepelnek. Édesség, csokoládé minden csomagba került, de a listákon szerepelt könyv, játék, kozmetikum, tisztálkodószerek, fülhallgató és még sok minden. A gyermekeknek otthont adó intézmények számára pedig elsősorban ágyneműt, ruházatot, fejlesztő játékokat, illetve tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok készültek.

A 2013-ban létrehozott Fundamenta Gondoskodás Alapítvány önkéntesei segítségével eddig több, mint 5 ezer gyerekhez juttatott el karácsonyi meglepetéseket. Az alapítvány célja a kezdetektől fogva a hátrányos helyzetűek, a nehéz sorban élő, a helyzetüknél fogva érdekérvényesítésre kevésbé vagy egyáltalán nem képes társadalmi csoportok, és azok gyermekeinek támogatása.

Az alapítvány 2017 óta rendszeresen ír ki pályázatot szociálisan rászoruló, gyakran mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő gyermekek és családjaik számára. Az „Álom születik” pályázat mellett egyéni támogatást nyújt olyan családoknak, amelyek nehéz körülmények között élnek, és többségükben tartósan beteg vagy sérült gyermeket nevelnek. Az alapítvány idén 50 családnak tudott segíteni.

A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány tevékenységi körében külön területet foglalnak el azok az önkéntes programok, amelyek az életterek szebbé tételéhez, a lakhatás minőségének javításához, és az egészséges környezet kialakításához kapcsolódnak. A szervezet ezekkel a programokkal olyan közösségeket támogat, amelyek önerőből nem tudják felújítani, rendbe tenni a létük kereteként szolgáló intézményeket. Az elmúlt években óvodák, szociális intézmények, idősek otthona, fogyatékkal élőket ellátó intézmények lettek szebbek, élhetőbbek az önkéntes munkát végzők segítségével, akik 2018-tól az intézmények mellett, „mini” önkéntes programok keretében, nehéz körülmények között élő családok otthonának felújításában is segédkeznek.

 

További információk:

Facebook

Instagram

YouTube

Vissza a cikkekhez