Fundamenta-AMADEUS Hallgatói Ösztöndíj Pályázatok eredményhirdetése a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Fundamenta-Lakáskassza immáron tizenkilencedik alkalommal adta át a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói között meghirdetett Fundamenta-Amadeus Alkotói és Kisalkotói, illetve a Grafikai Ösztöndíjat április 3-án este a pályázatra beérkezett műveket bemutató tárlat megnyitó eseményén.

A nagy hagyományokkal rendelkező ösztöndíjat minden év első negyedében hirdeti meg az AMADEUS Művészeti Alapítvány a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Fundamenta-Lakáskasszával való együttműködésnek köszönhetően az intézményben tanuló másod-, harmad- és negyedéves festő, illetve szobrász hallgatók részére.

A Képzőművészeti Egyetem az alapítvány és a művészeti újságírók képviselőiből álló rangos zsűri az idei alkalommal Kecső Kristóf III. éves szobrász hallgatónak és Szalontai Margit IV. éves festő hallgatónak ítélte oda a Fundamenta-Amadeus Hallgatói ÖsztöndíjatA fiatal művészek a következő tanévben havi 100 ezer forintos támogatásban részesülnek!

Az ösztöndíj program keretében 5 darab egyszeri Kisalkotói Díj is átadásra került, amelyre már az ötödéves hallgatók is pályázhattak. Az idei évben Csekő Andrea, Kaszás Konrád, Kőmíves Luca, Kővári Kamilla festő és Kozma Anita szobrász szakos hallgatók vehették át a 300 000 forinttal járó díjat.

Az este folyamán átadásra került a Grafikai ösztöndíj is, amelyet minden évben az aktuális ösztöndíj kiállításnak plakáttervére ír ki az alapítvány. Idén Tőrincsi Krisztián I. éves hallgató nyerte a 100.000 forinttal járó elismerést.

A díjakat Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója, Dr. Balogh Péter az AMADEUS Művészeti Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szabó Ádám a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese és Fehér Ildikó művészettörténész adta át az egyetem Barcsay termében, a pályázati művekből megrendezett kiállítás megnyitóján.

Vissza a cikkekhez