Fundamenta-AMADEUS Hallgatói Ösztöndíj Pályázatok eredményhirdetése a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

 

 A nagy hagyományokkal rendelkező ösztöndíjat minden év első negyedében hirdeti meg az AMADEUS Művészeti Alapítvány a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Fundamenta-Lakáskasszával való együttműködésnek köszönhetően az intézményben tanuló másod-, harmad- és negyedéves festő, illetve szobrász hallgatók részére.

A Képzőművészeti Egyetem és az alapítvány képviselőiből álló rangos zsűri az idei alkalommal Tamás Boldizsár III. éves szobrász hallgatónak és Domokos Zoltán IV. éves festő hallgatónak ítélte oda a Fundamenta-Amadeus Hallgatói Ösztöndíjat. A fiatal művészek a következő tanévben havi 100 ezer forintos támogatásban részesülnek!

Tamás Boldizsár - Kút

Domokos Zoltán - Invazív faj

Az ösztöndíj program keretében 5 darab egyszeri Kisalkotói Díj is átadásra került, amelyre már az ötödéves hallgatók is pályázhattak. Az idei évben Csere Ákos, Friedrich Barnabás, Korom Vivien, Márton Dominika festő és Kecső Kristóf szobrász szakos hallgatók vehették át a 300 000 forinttal járó díjat.

Az este folyamán átadásra került a Grafikai ösztöndíj is, amelyet minden évben az aktuális ösztöndíj kiállításnak plakáttervére ír ki az alapítvány. Idén Schmidt Antal I. éves hallgató nyerte a 100.000 forinttal járó elismerést.

Plakátterv - Schmidt Antal

A díjakat Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója, Dr. Balogh Péter az AMADEUS Művészeti Alapítvány kuratóriumának elnöke, Erőss István a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és Szurcsik József a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese és Fehér Ildikó művészettörténész adta át az egyetem Barcsay termében, a pályázati művekből megrendezett kiállítás megnyitóján.

A díjazottak

Vissza a cikkekhez