Közel 200 nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermek játszott a FundiMini Gyereknapon

Nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermekeket látott vendégül a Fundamenta a budapesti MiniPoliszban megrendezett FundiMini Gyereknapon. A közös játék mellett Lola koncertjén és Feri bűvész bemutatóján is részt vettek a gyerekek.

Az elmúlt évek hagyományai alapján a FundiMini Gyereknap célja idén is az volt, hogy olyan gyerekeknek szerezzenek felejthetetlen élményt, akiknek más módon erre nem lenne lehetőségük. Ezért nagycsaládban, egyszülős családban vagy más szempontból nehéz körülmények között nevelkedő közel 200 iskoláskorú gyermeket és szüleiket hívták meg egy játékos délutánra. Idén a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány segített abban, hogy valóban a rászoruló a családokhoz jusson el a meghívás.

A rendezvénynek ezúttal is a budapesti MiniPolisz adott otthont, ahol a gyerekek kipróbálhatták magukat a felnőttek izgalmas világában. Egy olyan különleges helyre csöppenhettek, ahol játszva ismerkedhettek meg a számukra elérhetetlen „felnőttes” dolgokkal. A bolti eladótól a fodrászon át a világsztárig sok fajta terülten bizonyíthatták kreativitásukat. A nap különleges vendégeként Lola lépett fel, aki egyből megtalálta a közös hangot a gyerekekkel. A koncert előtt a varázslatos hangulatról Feri bűvész gondoskodott, aki különleges kártyatrükköket mutatott a gyerekeknek, és mesés játékkal szórakoztatta őket. Az esemény alatt speciális greenbox előtt készített fotók is készültek a gyerekekről.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Fundamenta nem most először működött együtt egy jó cél érdekében. A lakástakarék korábban már támogatta a szervezet munkáját, és hozzájárult az APA-füzet kiadványok létrejöttéhez. Skrabski Fruzsina, az Alapítvány elnöke elmondta: küldetésünknek tekintik, hogy olyan feltételeket teremtsenek, melyek elősegítik, hogy a kívánt és tervezett gyermekek valóban meg is szülessenek. Barna Tímea Marketing osztályvezető köszöntőjében kiemelte: céljuk idén is az volt, hogy minél több nehéz helyzetben nevelkedő gyermeket ajándékozzanak meg egy önfeledt, közös játékos nappal.

Vissza a cikkekhez