Új lehetőségek nyílnak a Fundamenta számára

A Fundamenta változatlanul sikeres

Újabb lehetőségek nyílnak a Fundamenta számára az október 14-én bejelentett változások hatására. Bejelentésre került egyrészt egy új lakásfelújítási állami támogatási elem, amely újabb lendületet adhat a lakás-takarékpénztári megtakarításoknak, másrészt az Erste Lakástakarék bejelentette, hogy 2020. október 31-től felfüggeszti a lakás-takarékpénztári termékei értékesítését, ezáltal a Fundamenta egyeduralkodóvá vált a lakás-takarékpénztári piacon.

„A napokban bejelentett változások újabb lehetőséget nyitnak a Fundamenta számára. A felújítások állami támogatása újabb lendületet adhat a lakás-előtakarékosságnak, hiszen a tervek szerint önerő is szükséges ahhoz, hogy a 3 millió forintot igénybe lehessen venni. Az értékesítési lehetőségek, a piacon aktív szereplők számának további csökkenésével csak javultak, hiszen ma már kizárólagosan a Fundamenta nyújtja a lakás-előtakarékosság lehetőségét a lakosság számára. A családok továbbra is rendelkeznek megvalósításra váró lakástervekkel, mi pedig rendelkezünk a lakástervek megvalósításához szükséges, versenyképes, biztonságos és kiszámítható konstrukciókkal, valamint a kereslet és a kínálat egymásra találását biztosító értékesítési hálózattal. - mondta Tátrai Bernadett a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója. - Jól mutatják ezt az idei év értékesítési eredményei is. A már jól értékelhető, első 9 hónapban több tízezer lakás-takarékpénztári szerződést kötöttünk. Újabb bizonyítékot szereztünk a lakás-előtakarékosság, az öngondoskodás ezen formájának a válságállóságáról: a COVID vírus hatása mindössze abban a két hónapban jelentett némi visszaesést az új szerződések számában, amikor szinte leállt az egész ország. Az újra nyitást követően azonnal visszaállt a régi, megszokott működés, hiszen a karantén helyzet csak felerősítette az családok életében az otthon jelentőségét, így vagy azonnali megoldást szeretnének hitel formájában, vagy kicsit hosszabb távon gondolkozva – anyagi helyzetük tükrében – a célzott lakás-előtakarékossággal tervezik megoldani otthonaik felújítását vagy új otthonuk megteremtését. Ennek eredményeképpen, az ügyfélbetétek állománya 2020 szeptemberében már 11 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban, a lakossági jelzáloghitel piaci részesedésünk 2020 szeptember végén pedig már elérte a 12,1 százalékot.”

A Fundamenta tartós sikerének a titka a hazai lakás-takarékpénztári piacon egyedülálló, évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalatokra építő működési modellje. Az is tény, hogy a korábbi versenytársak hagyományosabb értékesítési módszerével szemben, a Fundamentának a Személyi Bankár hálózata viszi az otthonokba, az ország egész területén az otthonteremtéssel összefüggő, egyre bővülő szolgáltatási palettát.

A Fundamenta jelenlétét, termékeit és hálózatát tovább erősítjük a számunkra most még nagyobb piacon – hangsúlyozta végül Tátrai Bernadett. - Október 16-ától országos óriásplakát-kampányt is indítunk, amelyben több száz plakát hívja fel a figyelmet arra a lehetőségre, amit a Fundamenta és értékesítési hálózata visz házhoz.

 

További információ:

Szabó Linda

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

igazgató

Marketing és kommunikációs igazgatóság

Mobil: +36 20 468 8782

szabo.linda@fundamenta.hu

Vissza a cikkekhez