Tolna megyei csapat nyerte a III. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyt

 

Tolna megyei csapat nyerte a III. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyt

 

A paksi Energetikai Technikum és Kollégium nyerte el az első helyezettnek járó elismerést az immár 5 alkalommal megrendezett és nagy népszerűségnek örvendő, többfordulós Privátbankár.hu Kft. versenyén.

Idén országszerte több mint 4 ezer diák jelentkezett a megmérettetésre. Közel két hónapon át mérték össze tudásukat a technikumok és szakképző iskolák tanulóiból álló négy fős csapatok a pénzügyi diákversenyen. Az online formában megrendezett selejtezőkből, majd a budapesti és megyei középdöntőkből továbbjutott húsz csapat december 8-án versenyzett a legjobbnak járó elismerését a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

 

A négyes döntő végeredménye:

  1. ANNOLAZO – Energetikai Technikum és Kollégium, Paks

Csapatkapitány: Dorozsmai-Varga Laura, felkészítő tanár: Schmidt Katalin

 

  1. Kadás PénzÜgyesek – Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum

Csapatkapitány: Kovács Bettina, felkészítő tanár: Pintérné Szabó Terézia

 

  1. Radnótisták – Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum, Pécs

Csapatkapitány: Babos Dániel Gergő, felkészítő tanár: Poronyi Péter

 

  1. Coca Cola Light – Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

Csapatkapitány: Prumek János, felkészítő tanár: Dombiné Mirkó Ilona

 

A győztesek díjazása mellett, az országos döntő összes résztvevő csapata és a három legtöbb csapatot indító pedagógus is értékes díjjal térhet haza a támogatók jóvoltából. A Fundamenta egyenként 50 000 forintos ajándékutalványt ajánlott fel a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára.

Kép: Privátbankár Diákverseny

A mai változó világban még inkább létjogosultsága van a pénzügyi ismereteknek. Érdemes ezt a tudást minél korábban átadni, hogy felnőttként tudatosak és felkészültek lehessenek gyermekeink a pénzügyek világában és felelős döntéseikkel kiszámíthatóan és tervezhetően érhessék el céljaikat, többek között a saját otthon megteremtését. A program ezen tudás fejlesztését szolgálja játékos formában, ezért vált a verseny elkötelezett és rendszeres támogatójává a Fundamenta.

„A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. kiemelkedően fontosnak tartja a fiatal generáció pénzügyi tudatosságának és pénzügyi ismereteinek növelését, ezért döntött ismét a verseny támogatása mellett” – mondta el Szabó Linda, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

A nyertesek mellett minden résztvevőnek szívből gratulálunk!

Vissza a cikkekhez