Újabb elismeréssel gyarapodott a Fundamenta

 

A tavaly novemberben elnyert Családbarát Munkahely elismerés után, idén májusban a Kiemelkedően Családbarát Munkahely elismerésben részesítették a Fundamentát. A díjat Tátrai Bernadett vette át a Családbarát Magyarország Központ idei Védjegy Gáláján, melynek kapcsán csalad.hu újságírója, Szabó Péter András kérdezte.

 

"Miért fontos vezetőként, hogy személyesen képviselje a családbarát szemléletet?

Abban hiszek, hogy egy munkahelyen nem csak vezetők és munkatársak dolgoznak, hanem édesanyák és édesapák, férjek és feleségek, barátok és barátnők, adott esetben szüleiket támogató gyerekek. Ahhoz, hogy valaki a munkahelyén kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményt tudjon nyújtani, fontos, hogy kiegyensúlyozott és harmonikus magánélete legyen, ahol feltöltődik, kikapcsolódik, időt tölt szeretteivel, vagy éppen időt szán önmagára, a hobbijára. Szerintem a munka-magánélet egyensúlya soha nem elvesz egy cégtől, mindig csak hozzáad: hiszen motivált, feltöltődött kollegákkal nagyobb eredményt lehet elérni. Én magam is gyakorló anyuka vagyok, akinek kis tinédzser fiai vannak, és magam is ezen elv alapján élek. Az empátia nélkülözhetetlen kelléke a vezetői eszköztárnak, ugyanakkor cél- és eredményorientációval párosul, és nem a határidők tologatásában nyilvánul meg az empatikus képességem, erről a munkatársaim bizonyára sokat tudnának mesélni… A példamutatás erejében hiszek, szülőként és vezetőként egyaránt. A vallott értékek gyakorlati alkalmazása tesz minket hitelessé a magánéletben és a munkahelyünkön is, s a hitelesség, az önazonos működés és a példamutatás a sikeres vezető alapköve.

 

Kérem, mesélje el, hogy melyek voltak azok a családbarát intézkedések, amelyeknek a legjobban örültek a munkatársak! Vagy amelyeket a legkönnyebben be tudtak vezetni.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy elnyertük a Kiemelt Családbarát díjat, ami természetesen egy sor intézkedésnek köszönhető, amelyeket a Munkavállalói Élményprogramunk foglal össze támogatva kollegáink szakmai és személyes fejlődését, jóllétét, a munka és a magánélet egészséges integrációját, illetve a munkavállalók megtartását célozza.

Büszke vagyok arra, hogy a Fundamenta egy Családbarát Munkahely.” – zárta a beszélgetést Tátrai Bernadett.

Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a Családbarát Magyarország Központ Védjegy Gáláján.

Munkavállalói Élményprogram

 

A Munkavállalói Élményprogram létrehozásával családcentrikus vállalati kultúra lehetőségét nyújtja a Fundamenta.

A vállalat különösen fontosnak tartja a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatását. Lehetőség van például rugalmas munkavégzésre akár részmunkaidő, akár távmunka formájában. Az irodaházában pedig gyereksarok segíti a kisgyermekes kollégák munkavégzését.

A Fundamenta kiemelt figyelmet fordít munkavállalói fizikai fittségének megőrzésére is. A székházban kialakított konditerem és szervezett jóga órák mellett, futóklub és ”fundatúra” kirándulás, sportbérlet lehetőség is várja a mozogni vágyókat.

Minden kolléga számára elérhető a születésnapi extra szabadság, a hozzátartozókra is kiterjeszthető egészségbiztosítás, a cafeteria juttatás, a rugalmas munkavégzési lehetőségek. A munkavállalók mentális egészségének megőrzését a lelki wellness tréning támogatja, de lehetőség van személyes fejlődést támogató egyéni és csoportos képzéseken való részvételre is.

 

A díjról

A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Munkahely tanúsító védjegyet. A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint támogató közreműködését a munkavállalók munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében.

A védjegyre jogosult munkáltatók egy átfogó audit során adnak tanúbizonyságot a családbarát intézkedésekről: a dolgozói juttatásokról, a családtagokra kiterjesztett lehetőségekről, a rugalmas foglalkoztatási formákról, szolgáltatásokról, családtámogatásokról, közösségi programokról, fizikai és mentális egészségmegőrzésről, valamint a mind ezekről szóló belső és külső kommunikációról.

További információ:

Szabó Linda

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

igazgató

Marketing és kommunikációs igazgatóság

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Mobil: +36 20 468 8782

szabo.linda@fundamenta.hu

Keszthelyi Lívia

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

szenior kommunikációs szakértő

Marketing és kommunikációs igazgatóság

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Mobil: +36 70 514 7570

keszthelyi.livia@fundamenta.hu

Vissza a cikkekhez