Az otthonokba visszük el az új állampapírt

A Fundamenta is beszáll a Magyar Állampapírok közvetítésébe. Varga Mihály pénzügyminiszter és Tátrai Bernadett a Fundamenta elnök-vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón jelentette be az indulást. A Fundamenta kiterjedt Személyi Bankár hálózata országos lefedettséget biztosít – így városokban és vidéken egyaránt minden magyar emberhez el tudja juttatni ezt az öngondoskodási formát.

Az Országgyűlés 2019. április 2-án elfogadta a lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény módosítását, amely szerint a lakás-takarékpénztárak részt vehetnek a lakosság részére történő állampapír értékesítésben. Mától, azaz 2019. június 3-ától jegyezhető az új lakossági állampapír, a Magyar Állampapír Plusz.

„Megtisztelő feladat a Fundamenta számára, hogy a Magyar Állampapírok közvetítésében komoly szerephez jut a kiválóan képzett, a termékből külön is vizsgát tett, MNB engedéllyel rendelkező, országos lefedettségű Személyi Bankár hálózatunk. A mi legfontosabb hozzáadott értékünk, a pluszunk a Magyar Állampapír Pluszhoz elsősorban az, hogy nálunk nem az ügyfélnek kell végigmennie a Magyar Állampapírokhoz vezető úton, hanem városban és vidéken egyaránt az otthonokba, a lakásokba visszük el az új Állampapírral kapcsolatos információkat. Jelentősen bővítjük ezzel azok körét, akik átgondolják majd az Állampapírok adta előnyöket.” - mondta Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A lakás-takarékpénztári termékek és az új állampapírok hasonlók, hiszen mindkét termék a pénzügyi kultúra terjedését szolgálja: biztonságos, átlátható és a hosszú távú gondolkodást, azaz az öngondoskodást támogatja. A különbségek elsősorban az ügyfelek egyéni, családi sajátosságait tükrözik: a lakás-takarékpénztári termékeknél egyértelmű a lakhatáshoz kötődő cél, az állampapírnál ez azonban bármilyen hosszabb vagy hosszú távú cél lehet. További különbség, hogy míg az állampapírok nem havi megtakarításokon épülnek, addig a lakás-takarékpénztári ügyfelek havi befizetések segítségével érik el céljaikat: ezek a lehetőségek is kiválóan kiegészítik egymást.

A Fundamenta 2019-es innovációi között szerepel - az új lakás-takarékpénztári termékek kiegészítése mellett - az új piaci szegmensekbe tervezett belépés is. Az egyik ilyen a mostani Állampapírok értékesítése, valamint a nyár folyamán induló megújuló energiaforrások, ezen belül a napelem-rendszerek telepítésének közvetítése, illetve finanszírozása. A Fundamenta Solar finanszírozási modelljének köszönhetően teljes egészében megtérülő beruházásról beszélhetünk, ez alapján a Fundamenta Solar terméke az ügyfelek számára egyfajta elő-takarékosságot is jelent.

A Fundamenta továbbá belép az ingatlanközvetítés piacára is. Az új üzletágon keresztül a jövőben egy kézből kínálja a Fundamenta Ingatlan az ingatlanok vételét, eladását, valamint finanszírozását. Az értékesítési hálózat így az ingatlanpiac finanszírozásán túl, immár az ingatlanok értékesítésében és közvetítésében is az ügyfelek rendelkezésére áll majd.

Vissza a cikkekhez