Célbaérő Lakáshitel

Fundamenta Célbaérő Lakáshitelt azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik megtakarításuk lejártakor szeretnék igénybe venni a teljes szerződéses összeget. A megtakarítási összegen felül igénybe vehető lakáshitelnek köszönhetően kedvező kamattal és állami támogatással könnyedén elérheti lakáscéljait, legyen szó ingatlanvásárlásról, építkezésről vagy felújításról.

Ez a lakáshitel konstrukció a törvényi változások miatt csak a 2018.10.16-ig megkötött szerződések esetén vehető igénybe!

Miért éri meg a Célbaérő Lakáshitelt választani?

 • A lakástakarék konstrukciónak köszönhetően - legfeljebb évi 72.000 forint összegű állami támogatás vehető igénybe.1
  EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20.000 forint megtakarítás mellett 4,24-9,91% állami támogatással, -1,59 - -0,63% állami támogatás nélkül, havi 40.000 forint megtakarítás mellett 2,12 - 5,04% állami támogatással, -1,28 - -0,50% állami támogatás nélkül.
 • A megtakarítási idő végén kedvező, évi fix 3,5%-os hitelkamattal vehető fel a teljes szerződéses összeg, maximum 13.600.000 forint (THM: 5,00%).2
 • Egy szerződéssel is az elérhető legmagasabb szerződéses összeghez juthat hozzá.

Kinek ajánljuk a Célbaérő Lakáshitelt?

 • Aki a megtakarítási idő végén szeretne hozzájutni a teljes szerződéses összeghez, így egy kedvező kamatozású lakáshitellel valósíthatja meg otthonálmait.
 • Aki szeretné felhasználni a megtakarításra járó állami támogatást lakáscéljaihoz.
 • Aki a futamidő végéig fix kamatozású lakáshitellel vágna bele lakáscélja megvalósításába.
 • Aki hitelfelvétel előtt megteremtené a céljai eléréséhez szükséges önerőt lakás-előtakarékosság útján.

Milyen célokra használható fel?

Lakásvásárlásra

 • Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Célbaérő Lakáshitel felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

 • Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Célbaérő Lakáshitellel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

 • Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Célbaérő Lakáshitel mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

 

Milyen futamidők közül választhatok?

Célbaérő Lakáshitel futamideje fix és mértéke attól függ, hogy milyen futamidejű lakástakarék szerződés megkötése mellett döntött. A Célbaérő Lakáshitelt megtakarítása lejártakor igényelheti, ebben az esetben így alakulnak a futamidők:

 • 4 év 2 hónap megtakarítási időszak + max. 4 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 5 év 2 hónap megtakarítási időszak + max. 5 év 4 hónap törlesztési időszak
 • 6 év 7 hónap megtakarítási időszak + max. 6 év 3 hónap törlesztési időszak
 • 8 év 1 hónap megtakarítási időszak + max. 7 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 10 év megtakarítási időszak + max. 9 év 5 hónap törlesztési időszak
  Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.

Hogyan igényelhet Fundamenta Célbaérő Lakáshitelt?

Célbaérő Lakáshitelünket Fundamenta Lakásszámlával rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe, akik a megtakarítási idő végén élni szeretnének a hitelfelvételi lehetőséggel.

Lakásszámlája lejáratakor hivatalos levélben fogjuk értesíteni a lehetőségeiről. Amennyiben a teljes szerződéses összegre szüksége van álmai megvalósításához, válassza a hitelfelvétel lehetőséget, és küldje vissza levelünket központunkba. Válaszlevele beérkezése után felvesszük Önnel a kapcsolatot, és megkezdjük a hitelfelvételi eljárást.

Amennyiben további információra lenne szüksége és személyes ügyintézést szeretne igényelni, kérje Személyi Bankárunkat az alábbi gombra kattintva.

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,00%, amely az A20 számú módozatra (4 év 11 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.200.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.897.530 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,5%, 59 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 61.500 forint. Havi törlesztőrészlet 35.840 forint, a törlesztőrészletek száma 58, a törlesztőrészletek összege 2.065.995 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.112.495 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.