Napelem rendszerek a Fundamentától

Ökoszisztéma kiépítési stratégiájának első lépéseként a Fundamenta a klímavédelem és az energiahatékonyság jegyében a napelem rendszerek közvetítése és célzott finanszírozása felé nyitott.

Új korszak indult 2019-ben a Fundamenta életében, a cégcsoport a korábbi lakástakarékpénztári-lakásfinanszírozói szerepkörét bővítve, új piacok felé nyit. A tervezett újítások egyike a cégcsoporton belüli „ökoszisztéma-rendszer” beindítása. Ennek első lépése a Fundamenta Solar, azaz a napelem rendszerek közvetítése, ami az ügyfelek számára mára könnyen megvalósítható beruházás, míg az eredménye szinte azonnal mérhető az áramszámlában jelentkező markáns megtakarítás formájában.

A napelem rendszerek finanszírozásának és értékesítésének megkezdése az öngondoskodás és az előtakarékosság koncepcióján alapul. A család villanyszámlájának összegét jelentős mértékben képes csökkenteni a napelemek felszerelése, ezáltal a jövőbeli pénzügyi terheiket mérsékelhetik a beruházással. A cégcsoport rendelkezik a legnagyobb, országos pénzügyi közvetítői hálózattal, amelynek tagjai az ingatlan tulajdonságai alapján személyre szabott kalkulációt készítenek. Segítenek a szerződött partnerek által kínált Solar termékpalettából az ügyfél igényeinek megfelelő megoldás kiválasztásában és az ehhez kapcsolódó kedvező finanszírozási modell kialakításában is. Ezzel a megoldással „egy kézből” érhető el és valósítható meg a beruházás és a finanszírozás.

A napelemes rendszerek műszaki megoldásai mára már kiforrottak, míg az elmúlt években jelentősen csökkent a rendszerek ára, így ma már elérhetők a lakosság széles köre számára. A rendszerek alacsony karbantartási költséggel működnek és teljesítményük a magyarországi éghajlati viszonyok mellett jól becsülhetők.

„A családok jövőbeli havi kiadásait jelentős mértékben csökkentheti a Fundamenta Solar. A Fundamenta Solar a lakosság számára az öngondoskodás egy formája, a jövőbe történő befektetés, míg a gazdaság és az ország számára pedig egy fontos lépés a kisebb energiafelhasználást igénylő, környezettudatos megoldások elterjedésének irányába” – hangsúlyozta Morafcsik László, a Fundamenta vezérigazgató-helyettese.

Örvendetes módon a hazai lakosság egyre inkább kezdi felismerni a napelemes rendszerekben rejlő előnyöket, és az is kezd közismertté válni, hogy relatív magas a napos órák száma, ami kedvez az ilyen beruházásoknak.

Tavaly több mint harmadával bővült a - többségében a háztartások által telepített - napelem rendszerek nyújtotta energia mennyisége. 2018-ban közel 11 ezer háztartási méretű kis-erőművet telepítettek az országban. Az új telepítések 83 százaléka (8900 darab) lakossági beruházással jött létre. Ezzel a becslések szerint 2018 végére több mint 40 ezerre emelkedhetett a háztartási méretű kis-erőművek száma, amelyből 32 ezer napelem rendszerrel a háztartások rendelkeznek.

További információ: Napelem

Vissza a cikkekhez