A teljes megtakarításomat használom fel

Mit jelent ez nekem?

Ezt a lehetőséget választva Ön csak a teljes megtakarítást (saját befizetés+állami támogatás vagy bónusz+betéti kamat) használja fel lakáscélja megvalósítására, és ezzel véglegesen lemond a kedvező, a futamidő végéig fix kamatozású lakáskölcsön igénylésének lehetőségéről.

(A 2018. október 17. előtt kötött Lakásszámla esetében: állami támogatás vehető igénybe, a 2018. október 26-tól kötött szerződések esetében pedig kamat- illetve megtakarítási bónusz.)

Mit kell tennem?

Küldje be "Kiutalási nyilatkozatát" a kiküldött levélben szereplő határidőn belül digitálisan a WebBankáron keresztül vagy postán.

 

Beküldés WebBankáron keresztül:

 

 • Belépés után a kezdőoldalon a "Kiutalási nyilatkozat" gombot választva láthatja minden olyan szerződését*, amely kiutalási időszakban van, és nyilatkozhat digitálisan.
 • A beküldés során minden lépésnél segítünk Önnek abban hogy mit kell tennie, milyen dokumentumokat kell csatolnia.
 • FONTOS! Amennyiben digitálisan beküldi nyilatkozatát, postai úton már NE küldje be!
 • Nincs még WebBankár regisztrációja?

Regisztrációért kattintson!

 

*Ha nagykorú a kedvezményezett, vagy ha a szerződése korlátozással érintett (pl: ha egy bank, vagy társasház javára lemondott a megtakarítás feletti rendelkezési jogáról) a digitális beküldés nem elérhető. Ilyen esetekben kérjük, hogy postán küldje be a nyilatkozatát.

 

Beküldés postán keresztül:

 

 • A kiutalási tájékoztató levelünkhöz csatolt nyilatkozatot az abban megadott határidőn belül küldje vissza postacímünkre: Fundamenta-Lakáskassza Zrt., Budapest 1922.
 • Kérjük, csatolja az előzetes lakáscél igazoláshoz szükséges dokumentumokat. Bővebb információt a Lakáscél igazolás oldalunkon talál.
 • Amennyiben nem a szerződő, vagy kedvezményezett jelölés esetén a kedvezményezett lakáscélja valósul meg, hanem az ő közeli hozzátartozójuké, várjuk Öntől a "Nyilatkozat a lakás-előtakarékossági szerződés közeli hozzátartozó javára történő lakáscélú felhasználásról" elnevezésű dokumentumot is.
 • A kötelező adategyeztetés hiányában kifizetés nem teljesíthető a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben foglaltak szerint. Ezért kérjük, hogy a szerződő, valamint - ha szerepel a szerződésen – a nagykorú, cselekvőképes kedvezményezett esetében, ha még nem tette meg, küldje meg részünkre a Kiegészítő azonosítási adatlapot és az okmánymásolatokat. Bővebb információt a fundamenta.hu/adategyeztetes oldalon talál.

Mikor kapom meg a teljes megtakarításomat?

 • A hiánytalan dokumentáció beérkezése a kifizetés feltétele.

 

 • Ha a teljes, hiánytalan dokumentáció beérkezik a tájékoztató levelünkben rögzített határidőn belül, akkor a szerződése megtakarítási időszakát a kiutalással lezárjuk, és a teljes megtakarítást a kiutalást követően, 15 napon belül kifizetjük.

A kiutalási időszak hossza a 2017. június 30. napjáig kötött szerződések esetében 3 hónap, egyébként 2 hónap.

Kell-e a lakáscélú felhasználást igazolnom?

 • Igen, a kifizetés előtt és a kifizetés után is igazolni kell a lakáscélú felhasználást.

 

További információ és segítség kérés

WebBankár: ebank.fundamenta.hu >>  Üzenet küldés

TelefonBankár: 06 1 411 8181

Levelezési cím: H-1922 Budapest