Társasházaknak, lakásszövetkezeteknek

Értékeink, lakókörnyezetünk megóvása, fejlesztése közös érdekünk. Ezt a célt szolgálja a Fundamenta is, amely a társasházakat, lakásszövetkezeteket segíti az esedékes felújítások, korszerűsítési beruházások megvalósításában.

Társasházaknak és lakásszövetkezeteknek a Fundamenta teljes termékpalettája elérhető!

Kiknek ajánljuk?

 • Azoknak a társasházaknak és lakásszövetkezeteknek ajánljuk, akik megtakarítást keresnek a közös tulajdonú épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez.
 • A társasházak és lakásszövetkezetek épületenként nyithatnak lakásszámlákat!

Megtakarításaink

 • Az Otthontervező Lakásszámlát abban az esetben ajánljuk, ha várhatóan lakáskölcsönnel szeretnék kiegészíteni megtakarításukat, hiszen a megtakarítási idő letelte után a lakáskölcsön kamat módozattól függően akár 3,9% (referencia THM Kamatbónusszal 5,32%-5,64%)!1 Tudjon meg többet a konstrukcióról itt!
 • Gyarapodó Lakásszámla Progresszív bónusszal a havi megtakarítási összegtől és a futamidőtől függően akár 40% Progresszív bónuszt2 is elérhetnek az adott megtakarítási évben elhelyezett megtakarításaikra!2A konstrukcióról itt olvashat bővebben.
  • EBKM havi 20.000 Ft megtakarítás mellett 3,31%– 3,83% Progresszív bónusszal
  • EBKM havi 100.000 Ft megtakarítás mellett 3,42% – 4,27% Progresszív bónusszal
 • A megtakarítás felhasználható a közös tulajdonú épületrészek felújítására, korszerűsítésére és hitelkiváltásra egyaránt.
 • Tervezhető és biztonságos megtakarítási forma (az elhelyezett betét az OBA által biztosított).

Lakáshiteleink

 • Amennyiben lakáscéljainak megvalósításához a megtakarításai mellett lakáskölcsönre is szüksége van, úgy válassza a Fundamenta lakáshitel konstrukcióit.
 • A Fundamenta lakáshiteleivel előre tervezhet, hiszen…
  • előre rögzített törlesztő részletekkel rendelkeznek,
  • fix kamatozásúak a futamidő végéig,
  • és számos lakáscélra felhasználhatóak.
 • A teljes szerződéses összeget igényelheti a szerződéskötéskor, a megtakarítási idő alatt, illetve a megtakarítási idő végén.
 • Lakáshitel igénylésekor is jogosult a termékhez kapcsolódó bónuszra, illetve a 2018.10.17. előtt kötött, erre jogosult szerződések esetében az állami támogatásra.
 • Ismerje meg lakáshiteleink részletes feltételeit itt!

Hogyan vehet részt a Fundamenta társasházi finanszírozásában?

Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik személyes konzultáció alapján az igényeikhez és lehetőségeikhez legjobban illeszkedő - természetesen kötelezettségmentes - pénzügyi tajékoztatást nyújtanak Önnek.

Országos támogatás:

Torda Edit - senior társasházi szakértő: torda.edit@fundamenta.hu,  06 70 383 5107

Kovács Andrea - referens: kovacs.andrea@fundamenta.hu, 06 70 383 5159

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Mi a véleménye a honlapról?

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza.

1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,32%, amely az M60 számú módozatra (4 év 10 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.910.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.999.620 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 60 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 61.500 forint. Havi törlesztőrészlet 37.458 forint, a törlesztőrészletek száma 59, a törlesztőrészletek összege 2.201.434 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.262.934 forint.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,64%, amely az M63 számú módozatra (13 év 5 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.460.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.998.933 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 4,9%, 139 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 61.500 forint. Havi törlesztőrészlet 19.071 forint, a törlesztőrészletek száma 139, a törlesztőrészletek összege 2.618.651 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.680.151 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

3A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet (továbbiakban: EBKM r.) rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint, illetve havi 100.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

4Az áthidaló kölcsön részeként fizetendő havi megtakarításokhoz kapcsolódó lakás-előtakarékossági szerződés Díjtáblázat szerinti számlavezetési díj fizetési kötelezettséggel jár, mely összeg az állami támogatással nem érintett lakás-előtakarékossági szerződések esetében változhat.