Felmondás lakáscélú felhasználás esetén

Abban az esetben, ha még nem telt el a szerződésben rögzített megtakarítási ideje, és

 

  • 2018. október 17. előtt kötötte meg Lakásszámláját,

 

  • igénybe kívánja venni az állami támogatást,

 

  • a megtakarítási ideje meghaladta a 4 évet,

 

  • a megtakarítását lakáscélra szeretné felhasználni, és ezt igazolni is tudja, illetve

 

  • nincs szüksége a lakáskölcsönre,

 

kérheti a szerződése soron kívüli megszüntetését, azaz felmondását, és a teljes megtakarításának (saját befizetések+állami támogatás+betéti kamatok) kifizetését.

2018. október 26-tól kötött szerződések esetében felmondásra lakáscélú felhasználással nincs lehetőség, amennyiben felmondja a szerződését, ezzel egyben lemond a kamat- illetve a megtakarítási bónusz igénybevételéről.

Abban az esetben, ha nem szeretne lemondani az állami támogatásról, vagy a bónuszáról, azonban a kölcsön lehetőségével nem kíván élni, megoldást jelenthet a szerződés módosítása egy rövidebb futamidejű módozatra. Az Ön szerződése esetében elérhető lehetőségekkel kapcsolatban érdeklődjön TelefonBankárunknál vagy Személyi Bankáránál, akinek elérhetőségét WebBankárunkban is megtekintheti.

A WebBankár rendszerről és a regisztráció menetéről itt talál bővebb információt.

Mit kell tennem?

 

  • Kérjük, csatolja az előzetes lakáscél igazoláshoz szükséges dokumentumokat. Bővebb információt a Lakáscél igazolás oldalon talál.

 

 

  • Kötelező adategyeztetés hiányában kifizetés nem teljesíthető a hatályos jogszabályok szerint. Ezért kérjük, csatolja a szerződő adataival kitöltött "Kiegészítő azonosítási adatlapot" és a szerződő okmánymásolatait is. Bővebb információt Adategyeztetes oldalunkon talál.

 

 

TIPP:
könnyebb ügyintézés érdekében elkészítettük Önnek az interaktív Betétszámla kifizetés tájékoztatónkat, ahol néhány egyszerű kérdés megválaszolását követően megtudhatja, hogy az Ön szerződése és az Ön által választott lakáscél esetében konkrétan milyen dokumentumokat szükséges eljuttatnia hozzánk.

Kell-e a lakáscélú felhasználást igazolnom?

  • Igen, a kifizetés előtt és a kifizetés után is igazolnia kell a lakáscélú felhasználást.

 

Mikor kapom meg a teljes megtakarításomat?

felmondási idő a hiánytalan dokumentáció beérkezésétől kezdődik, a 2017.június 30. napjáig kötött szerződések esetében 3 hónap, egyébként 2 hónap.

felmondási idő a hiánytalan dokumentáció beérkezésétől kezdődik, a 2017.június 30. napjáig kötött szerződések esetében 3 hónap, egyébként 2 hónap.

Lehetősége van a szerződés gyorsított eljárásban történő kifizetését kérni, amely esetben előreláthatóan 10 napon belül, de legkésőbb az Üzletszabályzatban meghatározott határidőn, azaz 30 napon belül kifizetjük a megtakarítását. A gyorsított eljárásban történő felmondás díja a számlaegyenlege 3%-a, amely a kifizetendő megtakarítás összegét csökkenti.

További információ és segítség kérés

TelefonBankár: 06 1 411 8181

WebBankár: ebank.fundamenta.hu >>  Üzenet küldés

fundamenta.hu/Kapcsolat: Írjon nekünk >> Ügyfél vagyok

Levelezési cím: H-1922 Budapest